Hjemmekamp på Boxing Day

Oppdatert: 25. December 2013

Preview: Stoke gjester St. James’ Park på Boxing Day 2013.

Torsdag 26. desember

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Martin Atkinson

 

Mark Hughes’ første sesong ved roret i Stoke ser enn så lenge ut til å bli brukbar. Laget fra Staffordshire har utvist god form de siste ukene, og har dermed karret seg opp på øvre halvdel av tabellen. I likhet med Newcastle har The Potters bare ett tap på sine åtte siste seriekamper. De er imidlertid langt bedre hjemme enn borte, og har ikke vunnet på sine åtte siste bortekamper. torsdagens motstander bør med andre ord være overkommelig for Newcastle. En seier på Boxing Day vil for øvrig bli The Magpies’ 200. hjemmeseier i Premier League. Historisk har ikke andre juledag utelukkende vært forbundet med glede for Newcastle-fansen, for siden 2001 har laget bare lykkes i å vinne én kamp. Trolig har dette en sammenheng med at antallet hjemmekamper på Boxing Day er det samme som antallet seire. En annen (overflødig) opplysning er at ingen engelskmenn har skåret for Newcastle siden James Perch gjorde det den 26. desember i fjor.

Lagene imellom er statistikken svært jevn. De siste åtte møtene viser tre seire og 13 mål til hvert lag. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Newcastle etter skåringer av Yohan Cabaye og Papiss Cissé. Sistnevnte har for øvrig skåret i sine tre siste møter med Stoke, men står uten nettkjenning så langt i sesongen.

 

Trenernes tanker

I forbindelse med kampen gjennomførte www.nufc.co.uk et intervju med begge lags managere. Alan Pardew sa ikke stort om selve kampen, men kommenterte villig situasjonen laget befinner seg i:

Vi har spilt oss til en fantastisk posisjon, og nå er det bare å fortsette. Det har vært over all forventning, først og fremst de to foregående månedene, men det er likevel ingen komplett overraskelse for meg. Mye av dette laget var det samme som endte på femteplass for to år siden, og vi har den nødvendige erfaringen.

HEMMELIGHETSFULL: Alan Pardew holder kortene tett til brystet, og snakker heller om Newcastles tabellposisjon.

Mark Hughes kommentere i hvert fall kampen, men heller ikke han satt inne med de helt revolusjonerende tankene:

Newcastle er et brukbart lag som spiller bra og vinner kamper for tiden. De er i god form, men det er vi også. Dersom vi hadde dratt dit med lav selvtillit hadde vi trolig returnert tomhendte, men selvtilliten er høy. Hvis det finnes et bra tidspunkt å besøke Newcastle for oss, så er det nå.

Skadesituasjonen

For Stokes del begynner det å se fint ut med tanke på skader. Matthew Etherington og tidligere innlånte Newcastle-spiller, Stephen Ireland ser begge ut til å returnere fra sine skader. Bautaen i midtforsvaret, Ryan Shawcross, skadet seg på trening denne uka, men ser ut til allerede å ha ristet det av seg. Verre er det med stopperkollega Robert Huth. Den høyreiste tyskeren sliter ennå med en kneskade, og returnerer antakeligvis ikke til startelleveren før på nyåret.

En annen som har skadet seg på trening denne uka er Jonas Gutièrrez. Argentineren har bare vært involvert i to Premier League-kamper denne sesongen, men det tette juleprogrammet kan bety muligheter for spilletid dersom han kvitter seg med skaden fort. Med unntak fra Gutièrrez er Ryan Taylor ennå vår eneste skadeplagede spiller. Engelskmannen kneskade kan dessverre komme til å holde han på sidelinjen hele sesongen.

Også i møtet med Stoke må en viktig spiller sone karantene, og denne gangen er det Cheik Tioté. Dette følger av at ivorianeren pådro seg et noe unødvendig gult kort i seieren over Crystal Palace forrige helg. Tiotés fravær kan åpne for en 4-4-2-formasjon med den formsterke duoen Vurnon Anita og Yohan Cabaye sentralt. Med sistnevnte i startelleveren har Newcastle et poengsnitt på 2,16. Dagens serieleder, Liverpool, har til sammenlikning et snitt på 2,11. Uten franskmannen fra start er poengsnitt på fattige 0,8. Dette kvalifiserer til en 17. plass.

FEM GULE: Cheik Tioté er knalltøff i spillestilen, og må torsdag sone karantene for fem gule kort.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Anita, Cabaye, Sissoko; Rémy, Shola Ameobi

Stoke City (4-5-1): Begović; Pieters, Wilson, Shawcross, Cameron; Arnautović, N’Zonzi, Whelan, Adam, Walters; Crouch

 

You must be logged in to post a comment Login