Tolv dager igjen

Oppdatert: 18. June 2019

Benitez sin fremtid i klubben henger i en stadig tynnere snor. Om tolv dager vil spanjolens kontrakt med klubben opphøre, med mindre partene kommer til enighet om en forlengelse.

Kaos
Klubben fremstår å være i fritt fall. Om få dager kan klubben være nødt til å melde om at Benitez dager er talte på St. James’ Park. Usikkerheten rundt hvem som skal lede The Magpies for kommende sesong, og hvem som faktisk eier klubben, kan allerede være i ferd med å ødelegge inngangen til den forestående sesongen.

Skal man tro rapportene er det lite som tyder på at Benitez blir på Tyneside. Det er grunn til å tro at 59-åringen er så misfornøyd med kontraktsforslaget at han nærmest ignorerer både tilbudet og klubbledelsen. I så fall er det en strategi som – foreløpig – ikke synes å ha gitt Mike Ashley og Co. panikk. Det som gjør situasjonen særlig kompleks, er usikkerheten rundt et eventuelt salg av klubben. Dette har betydning både for hva Benitez er villig til å godta, og hva Mike Ashley er villig til å tilby. Den potensielle kjøperen vil også angivelig ha en viss finger med i spillet hva gjelder trenerens fremtid, og det handlingsrommet han eventuelt ville ha fått frem til et oppkjøp er gjennomført.

Ser seg rundt
Benitez har i lang tid blitt jaktet av andre storklubber i Europa, men har ikke lagt skjul på at han ønsker å fortsette som Newcastles manager. Iallfall om han får gjennomslag for sine viktigste ideer for å kunne lede klubben til nye høyder. Dette er noe det seneste kontraktsforslaget ikke reflekterer, og som skal være hovedgrunnen for at han ikke har etterlatt sin signatur på papiret.
Trykk på denne lenken om du vil lese mer om hva Benitez krever av klubben, og hvorfor partene ikke har kommet til enighet.

Klubber i Asia har det siste året fulgt spanjolens kontraktssituasjon tett. Ifølge rapportene ligger det per nå et tilbud fra den kinesiske klubben Dalian Yifang på arbeidsbordet til Benitez. Ifølge Sky Sports innebærer tilbudet en årslønn på 12 millioner pund, noe som vil doble lønnen til 59-åringen. Ifølge sportskanalen er dette et tilbud som Benitez faktisk vurderer, noe som gir grunn til bekymring. TAN har imidlertid problemer med å se for seg at spanjolen drar til en klubb i en annen verdensdel. Det at spanjolen vurderer andre tilbud og ser seg rundt, kan imidlertid ikke komme overraskende på noen.

Det blir også spekulert i at managerløse Chelsea kan komme på banen om førstevalget Frank Lampard ikke overtar etter forgjengeren Maurizio Sarri.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login