Tioté skal bli McClarens hovedprioritering

Oppdatert: 08. June 2015

Mye tyder at det bare er dager om å gjøre før Steve McClaren offisielt blir hovedtrener for Newcastle United, og det første han angivelig skal gjøre er å sikre en fremtid med Cheick Tioté. De to har nemlig hatt stor suksess sammen før..

McClaren har de siste dagene vært i samtaler med Newcastle-ledelsen, og skal i følge ryktene fly inn til Tyneside igjen denne uken for å signere kontrakten som gjør han til erstatteren for Alan Pardew. Det er ikke lite McClaren må gjøre før sesongstart i august – med tydelige mangler i stallen på blant annet stopper- og spissplass, og med mange spillere på vei ut dørene. Engelskmannen skal være klar til å signere en 4-års kontrakt med Newcastle United, og en av hans første handlinger skal være å ta en prat med sin tidligere stjernespiller Cheick Tioté.

Tiote har bare 11 ligakamper for Newcastle i år, og har slitt med skader helt siden han returnerte fra Afrikamesterskapet i vinter. Et mesterskap han forsåvidt vant med sitt landslag Elfenbenkysten, og han har i de siste to årene vært linket vekk fra St. James’ Park. Blant annet Arsenal og West Ham skal være interessert i å lokke han noen mil sørover, men også Lokomotiv Moskva skal være et aktuelt stoppested for den aggressive midtbanespilleren. Ryktene eskalerte i fjor sommer da han bli observert i hjemlandet i ført en Arsenal-drakt.

Han har bare 2 år igjen av kontrakten sin, og skadene, mangelen på form og den åpenbare flørtingen med andre klubber gjør at at mange supportere gjerne vil ha han vekk. Men mange vil nok også huske hvor viktig han kan være for Newcastle, når han spurter rundt på banen og viser en intensitet laget tydelig har manglet i vårsesongen. Han har vært i Newcastle siden 2010 da han ble signert for £3,5 millioner fra Twente, klubben som vant den nederlandske ligaen med Tioté på banen og McClaren på sidelinjen.

Det tette samarbeidet mellom engelskmannen og Tioté gjør at Newcastle skal være motvillig til å selge afrikaneren med det første. De vant den nederlandske ligaen i 2009/10 (som var første gang siden 1992 at en engelsk manager vant en utenlandsk liga siden Sir Bobby Robson (med Mourinho som assistent, og Andre Villa-Boas som 16 år gammel trener) vant den portugisiske ligaen med Porto i 1996))*. Tioté skal ha vært en av de bedre spillerne på laget som vant alle hjemmekampene utenom 1 kamp, noe som resulterte i at Newcastle plukket han opp for en liten sum.

Så kan vi får Tioté tilbake til hans gamle form? Og kan McClaren følge i fotsporene til Sir Bobby Robson og få Newcastle tilbake hvor vi hører hjemme? Diskuter i forumet vårt!

You must be logged in to post a comment Login