Carver og Stone ferdige i Newcastle!

Oppdatert: 09. June 2015

Bare 24 timer før det er ventet at Steve McClaren vil bli presentert som ny Newcastle-manager, melder en rekke britiske medier at John Carver og Steve Stone skal ha fått beskjed om at de må forlate klubben.

Bakgrunnen for avskjedigelsen skal være at Steve McClaren ikke ønsker å ha Carver og Stone i trenerteamet. Keepertrener Andy Woodman, far til keepertalentet Freddie, får imidlertid fortsette i klubben. Assistent under McClaren i Derby, Paul Simpson, ryktes å være svært aktuell for å bli en del av flyttelasset til den tidligere engelske landslagssjefen.

Steve Stone ankom klubben i forkant av 2010/11-sesongen, og var da tiltenkt en rolle på reservelaget. Han ble imidlertid sammen med Carver oppnevnt som assistenttrener på førstelaget da Alan Pardew erstattet Chris Hughton midtveis i sesongen.

For John Carvers vedkommende, er hans tredje periode i klubben over. Først som spiller i ungdomsavdelingen og på førstelaget. Han ble imidlertid frigitt i 1985, uten at han fikk med seg en obligatorisk kamp for klubben. “Premier Leagues beste trener”, som han også likte å kalle seg selv, ble hentet tilbake til klubben av Sir Bobby Robson. Der var han trenerlegendens høyrehånd fra 1999-2004, men var igjen ikke ønsket i klubben da Graeme Souness erstattet Robson. Hans tredje mulighet i klubben kom da Alan Pardew anså Carver som en midlertidig assistent ut 2010/11-sesongen. Resten av historien kjenner vi alle til; den midlertidige løsningen ble lang. Veldig lang. Som hovedtrener fikk John Carver 20 kamper, derav tre seire, fire uavgjorte og 14 tap.

Både John Carver og Steve Stone har kontrakter som strekker seg helt til utgangen av august 2020. Det er derfor ventet at klubben må ut med relativt store fallskjermer til trenerduoen.

I skrivende stund har klubben fremdeles ikke kommentert saken på sin offisielle hjemmeside.

You must be logged in to post a comment Login