Tilbake på vinnersporet

Oppdatert: 23. December 2012

Newcastle tok en ekstremt viktig seier over QPR uten å imponere noen. Et tafatt bortelag ble slått 1-0 etter en sen scoring av innbytter Shola Ameobi.

Det var to lag i poengnød som gjorde opp om poengene lørdag ettermiddag. Hele 50 000 tilskuere fikk se to nervøse mannskap som ikke maktet å skape noe som helst den første omgangen.

Nærmest kom gjestenes Djibril Cisse som med et halvfarlig forsøk traff like utenfor Kruls nærmeste stolpe.

Newcastle hevet seg etter hvilen og hadde for det meste full kontroll på motstanderen. Sjansene uteble imidlertid helt til det gjenstod et kvarter. Mange cornere og et par blokkerte skuddforsøk med god retning tente publikum, og da publikumshelten Shola Ameobi ble frispilt av Marveaux inne i boksen gikk stemningen i taket.

Den nigerianskfødte spissen tok imot ballen og sendte den i lengste hjørnet bak en sjanseløs Robert Green. Like etterpå kunne Maeveaux lagt på til 2-0, men denne gangen gikk avslutningen rett på QPRs sisteskanse.

QPR maktet ikke å svare, og dermed ble alle poengene igjen på Tyneside. En svært viktig seier som gjør at Newcastle nå har totalt 20 poeng og 5 poengs luke ned til Wigan på den øverste nedrykksplassen.

Seieren var ekstra betryggende nå som Newcastle må ta turen til både Old Trafford (26. des) og Emirates Stadium (29. des) for å møte henholdsvis Manchester United og Arsenal. Ikke akkurat noen walkovers, det.

You must be logged in to post a comment Login