Det uunngåelige tapet

Oppdatert: 16. December 2012

I vår form skulle vi være sjanseløse mot City, det så tidlig stygt ut, men utviklet seg i positiv retning for hjemmelaget til tross for tap.

Marveux var nok en gang ikke inkludert i starttroppen, og Perch fikk tillit sentralt sammen med Anita og Tiotè. Jonas fikk utrolig nok sjansen igjen på kanten, på den andre kanten la Cissè seg ned for å danne en femmer defensivt.

TIDLIG SJANSE, TIDLIG BAKLENGS
Etter bare et par minutter får Newcastle en kjempesjanse, og det er Cissè som får den. Anita legger inn fra høyre og Cisse får til en god avslutning med sitt høyre bein. Hart må gjøre en god redning og får slått ballen igjennom.
Dette var den scoringa vi burde hatt, for etter ti minutter er det City som er farlig frempå. Yaya Toure får ballen på midtbanen og slår en fantastisk ball mellom back og midtstopper. Det er Nasri som har løpt seg fri og sender ballen inn mot Aguero som får en enkel jobb med å sette ballen i mål.
Nå er City “on fire”, og rundspiller oss. Silva og Aguero kombinerer vakkert inne i 16-meteren før de finner Tevez. Han får en dårlig førstetouch og må klemme til på en slags volley, Krul redder derimot greit.
Newcastle henger ikke med i svingene nå og er heldige at de bare ligger under med ett. Nasri driller seg inn i feltet og setter ballen i stolpen bak Krul, på returen står Aguero klar til å sette den inn, men Williamson kaster seg inn og får blokkert!

Ut av ingenting skaper Newcastle en stor sjanse. Etter en corner header Coloccini ballen inn igjen, Williamson (av alle) får avsluttet med venstrebeinet, men nok en gang står Hart i veien.
Så kommer det en periode der ikke mye skjer, men de siste 5-10 minutta blir hektiske for Newcastle. Etter 38 minutter slår Silva igjennom Tevez, han skyter like utenfor, og på reprisen vises det at Krul får en tå på ballen. På denne corneren får City sitt andre mål. Javi Garcia stiger til værs, og Colo er alt for langt unna duellen. På strek står Santon klar til å klarere, men Aguero forstyrrer såpass at han bommer og ballen går i mål. Til pause går City med en fortjent 2-0 ledelse.

HOPE IN A HANGING SNORE
Vi starter andre omgang meget friskt, og allerede etter fem minutter får vi reduseringen. En utrolig dårlig corner blir klarert ut og Colo slår den i blinde inn igjen. Der har Ba starta og header knallhardt over Hart. Dermed er det kamp igjen. Stemninga på stadion stiger og like etter målet får Cisse en aller tiders mulighet til å utligne. Anita finner Cisse i boks og han har et bra mottak, men avslutningen med venstre går over buret. De neste tjue minuttene presser Newcastle veldig på, og har et positivt offensivt spill. Dessverre skaper de ikke store nok muligheter til å få målet, selv om Ba etter en corner skyter i nettveggen.

Etter 78 minutter straffer City Newcastle da de er ute av balanse. Zabaleta spilles fri ned mot dødlinja og slår 45 grader ut, der står Yaya Toure og setter ballen mellom beina på Krul.
Kampen er da så og si avgjort,og det skjer ikke mye de siste minuttene.
Tross tap så ser man mye positivt tross alt. Neste kamp må vi vinne mot QPR, en viktig nedrykkskamp.

KAMPFAKTA
0-1 Aguero 10 min
0-2 Garcia 39 min
1-2 Ba 51 min
1-3 Yaya Toure

LAGOPPSTILLING
NEWCASTLE: Krul, Simpson (Ferguson), Williamson, Coloccini, Santon, Perch, Anita, Tiote (Marveaux), Jonas, Cisse (Ameobi), Ba

MAN CITY: Hart, Zabaleta, Toure, Nastasic, Clichy, Yaya Toure, Garcia, Nasri (Kolarov(Dzeko)), Tevez (Lescott), Silva, Aguero

MIN BESTEMANN:
Colo (Viser stor ro, og fortjener en bedre stoppermakker)

You must be logged in to post a comment Login