Tidenes overgangsinnspurt av Newcastle?

Oppdatert: 31. January 2016

Skal vi tro mediene, kan dette overgangsvinduet ha litt av en sluttspurt regissert av Mike Ashleys Magpies. Newcastle er antagelig langt ifra ferdige på overgangsfronten.

Ivorianer har ankommet Newcastle
Som TAN tidligere i dag fremhevet, skal Roma-spiss Seydou Doumbia være svært nære å slutte seg til Newcastle. Den hurtige ivorianske angriperen skal i skrivende øyeblikk befinne seg i Newcastle for å gjennomgå den medisinske testen. Det skal være tale om en låneavtale som strekker seg ut sesongen for Doumbia. Hvorvidt det vil bli inkludert en oppkjøpsklausul i kontrakten vites ikke, men det vil hvertfall stride med Newcastles overgangspolitikk. Klubben har som kjent de siste årene hatt en streng holdning til rekruttering av spillere, hvor en alder over 26 år har vært ansett som en negativ greie.

Venstreback-jakt
Flere medier hevdet i går (lørdag) at Guilherme Siqueira – venstreback på Atletico Madrid – etter planen visstnok skulle ankomme Newcastle i dag for å gjennomgå den medisinske testen. Imidlertid skal brasilianeren ha kastet inn håndkleet da Valencia viste sin interesse.

Det ferskeste på venstrebackfronten er at Valencias Lucas Orban skal være høyaktuell for en utlånsavtale med Newcastle ut sesongen. Backen har blant annet bekjentskap med assistenttrener Ian Cathro, og argentineren ønsker nå å flytte på seg i håp om å tilegne seg mer spilletid. Imidlertid hevder den spanske storavisen Marca at Celta Vigo også kjemper om backens signatur. Newcastles interesse i argentineren er dog ikke bekreftet i særlig troverdige britiske medier i skrivende stud.

Overgangsrekord?
Det aller ferskeste som angår Newcastle er at et bud på 21 millioner pund skal ha blitt oversendt til West Bromwich for deres 22 år gamle juvel, Saidio Berahino. Dette hevder blant annet troverdige Sky Sports og The Chronicle. Imidlertid har Birmingham-klubben vært krystallklare på at Berahino ikke er til salgs i dette overgangsvinduet. Newcastle skal dog ikke ha tatt et nei for et nei, og er interessert i å anskaffe seg den engelske landslagsspissen, i tillegg til (!) Doumbia. Klarer Newcastle å kapre den svært ettertraktede angriperen, vil det bli klubbens desidert dyreste spillerkjøp. Rekordsigneringen er hittil Michael Owen, som ankom fra Real Madrid for 17,5 millioner pund.

Fransk trio kan forsvinne
Som kjent er Florian Thauvin i Marseille for å slutte seg til sin tidligere klubb etter et mislykket opphold i Nordøst-England. I tillegg jobber også Newcastle med å kvitte seg med Yoan Gouffran, som blant annet skal være tilbudt til Marseille og Lille. Ellers forsøkes det med å sende Emmanuel Riviere tilbake til Frankrike. Den franske storavisen L’EQUIPE hevder at Lille skal ønske seg spissen på lån med en oppkjøpsklausul. Det synes å være svært sannsynlig at trioen forsvinner ut porten før overgangsvinduet stenger, da Newcastle har vært svært aktive på overgangsvinduet og synes å øyne tre nye signeringer på tampen.

Det har imidlertid vært stille rundt Cheick Tiotes mulige overgang til kinesiske Shanghai Shenhua de siste dagene. Det siste som ble meldt var at overgangen kollapset, men enkelte medier hevder at overgangen kan fremdeles skje før vinduet stenger i morgen.

You must be logged in to post a comment Login