Dette er Seydou Doumbia

Oppdatert: 01. February 2016

28 år gamle Seydou Doumbia har signert en låneavtale med Newcastle ut sesongen.

Selv om det er deadline-day, kom det ikke som noe overraskelse at Seydou Doumbia kom til å bli presentert i dag. Spissen kommer på en låneavtale ut sesongen fra AS Roma i Italia, med opsjon på en permanent avtale til sommeren. Her er litt av det som er verdt å vite om Doumbia.

Seydou Alan Doumbia ble født i Abidjan, Elfenbenkysten, 31. desember i 1987 og har akkurat fylt 28 år. Spissen har vært i en god del klubber, og har vært innom Japan, Sveits, Russland (to ganger) og Italia.

Enorm i Sveits

Doumbia begynte å skape et navn for seg selv i sveitsiske Young Boys, og var linket til Premier League og Tottenham for seks år siden. I løpet av to år i Sveits scoret han 50 mål på 64 kamper, og markerte seg med det som en notorisk målscorer.

Hans kvaliteter foran mål gjorde at han ble kjøpt av CSKA Moskva i 2010, og han sluttet ikke å score i Russland. På 5 år (4,5 år som CSKA-spiller + et halvt år på lån), spilte han 150 kamper, scoret 95 mål og noterte seg for 42 målgivende.

For 366 dager siden (31. januar 2015) signerte Doumbia for italienske AS Roma for 14.4 millioner euro. Oppholdet i Roma ble ikke like bra som hverken Doumbia eller italienerne hadde håpet på. Når ivorianeren forlot Italia sto han med totalt 568 minutter på banen, fordelt på 14 kamper. Antall scoringer var heller ikke mer enn to – med andre ord en betraktelig nedgang siden tiden i Sveits og Russland. 

Tilbake til Russland

Oppholdet i Italia ble av den korte varianten for Doumbia, for den 10. august 2015 ble han leid ut til CSKA igjen. Det siste oppholdet i Russland ga fem mål på 13 kamper.

Selv om det ikke er noe trofeer igjen å vinne for Newcastle United, har vi nå leid inn en spiller som har bidratt til å vinne titler med klubb og landslag. Det ble ingen titler med Young Boys, men han ble toppscorer begge sesongene i den sveitsiske ligaen. I Russland ble han derimot seriemester  (2012/13 og 2013/14) og toppscorer (2011/12 og 2013/14), i tillegg til cup-vinner ( 2010/11 og 2012/13).

På landslaget har ikke spissen vært like effektiv, med fem mål på 33 kamper, men så er det Didier Drogba som har vært Spissen med stor “S” for Elfenbenskysten. Doumbia var likevel med i troppen som vant Afrkamesterskapet i 2015.

Nesehornet

Enkelte har tidligere nevnt likhetstrekk mellom spissparet Seydou Doumbia og Vagner Love i CSKA, og sagt at duoen minnet om Dwight Yorke og Andy Cole i Premier League. Doumbia fikk forøvrig kallenavnet “neshornet” i Russland, på grunn av sin fysikk. Om Newcastle skal ta den tradisjonen videre, kan man jo undres på hva Mitrovic vil bli kalt, med tanke på fysisk sammenligning.

Doumbia har også målt krefter med de beste i Champions League, og har blant annet scoret tre mål mot Manchester City. Så da får vi bare håpe at han fortsetter scoringene mot de engelske storlagene utover denne våren!

Velkommen Seydou!

You must be logged in to post a comment Login