The Chronicle: Bordeaux-spiller i Newcastle

Oppdatert: 11. January 2016

Ryktene om at Newcastle var interessert i å hente 25 år gamle Henri Saivet begynte å florere sent i desember. Nå tyder det meste på at Newcastle er i ferd med å sikre seg senegaleseren.

Kilder i Frankrike hevder at overgangen vil koste Newcastle fire millioner pund, og at Bordeaux angivelig skal ha akseptert budet. Det synes å stemme bra med at spilleren nå befinner seg i Newcastle – noe som sannsynligvis ikke ville vært tilfellet om klubbene ikke var enige om overgangssum. Det er altså bare spillerens personlige kontrakt som angivelig gjenstår før Saivet kan ikle seg den sorte og hvite drakten.

Senegaleseren, som har representert Frankrike sine U-landslag, kan bekle alle posisjonene på midtbanen. Tidligere opptrådte Saivet mye i kantposisjonene, men er de siste årene blitt foretrukket sentralt på midtbanen. Det blir altså spennende å se i hvilken posisjon senegaleseren blir foretrukket i Newcastle, så sant spillerens personlige kontrakt går i orden. Saivet har hittil 14 A-landslagskamper for Senegal, og har spilt sammen med både Gouffran og Cisse – på henholdsvis klubb- og landslag.

Saivet bemerket seg blant annet i bortekampen mot Liverpool i Europa League, hvor han scoret ett av målene i 2-1-seiren. Denne sesongen har Bourdauxs-spilleren, som operer som klubbens visekaptein, spilt 27 kamper i alle turneringer. På disse kampene er det blitt fire scoringer og én assist. Totalt har Henri Saivet spilt 178 kamper, scoret 23 ganger og registrert seg for 12 assists i Bourdaux-drakten. Senegaleseren har for øvrig også spilt for SCO Angers.

Både Bournemouth og Southampton skal også ha siklet etter Saivet, som for noen år siden ble sammenlignet med en ung Thierry Henry.

You must be logged in to post a comment Login