Dette er Henri Saivet

Oppdatert: 11. January 2016

Newcastle har mandag kveld signert overgangsvinduets første spiller.

Senegalesiske Saivet blir med det McClarens femte signering som Newcastle-manager. Den 25 år gamle sentrale midtbanespilleren har satt pennen på papiret og signert en fem-og-et-halvt års kontrakt på St. James’ Park. Klubben vil foreløpig ikke gå ut med prisen for spilleren, men ifølge ryktene skal den ligge på i overkant av 60 millioner norske kroner.

26. oktober i 1990 blir Henri Saivet født i Senegals hovedstad Dakar. Allerede i en alder av 11 år, i 2002, ble han en del av franske Bordeaux, der han har jobbet seg oppover i karrieren. Likevel måtte han vente til 2007 med å få sin debut for førstelaget til franskmennene, da i en alder av 17 år. Til tross for den lange ventetiden, ble han Bordeaux yngste proffspiller gjennom tidene, da han signerte kontrakten med førstelaget.

Se video av Henri Saivet nederst i saken

Bordeaux’ yngste proff

Han fikk sin debut mot Lens i den siste serierunden i 2007/08-sesongen, og har i klubben hatt rollen både som ving og sentral midtbanespiller, selv om han opprinnelig ikledde rollene som ving eller spiss. Senegaleseren hadde likevel vanskeligheter med å få spilletid i Bordeaux, og ble i siste halvdel av 2010/11-sesongen lånt ut til Ligue 2-laget Angers. Men da returen til moderklubben endelig kom, kjempet han seg til en fast plass på laget og var en sentral spiller da Bordeaux vant den franske cupen i 2013. Han ble etter hvert også beskrevet som den nye Thierry Henry

Saivet har i tillegg vært del av det franske landslaget siden 2005, men kun som U-landslagsspiller. Siden 2013 har han derimot vært en del av Senegals landslag, hvor han står med ni landskamper.

Når han nå forlater Bordeaux og Ligue 1 er det med 178 kampers erfaring og 23 mål i protokollen som førstelagsspiller i Frankrike.

Vil hjelpe laget oppover

– Jeg er veldig glad for å være her i Newcastle. Jeg er virkelig stolt av å skulle spille for denne klubben, og jeg er veldig spent på utfordringene som ligger foran oss. St. James’ Park er en virkelig imponerende og spesiell stadion. I Frankrike er det ingenting som kan sammenlignes med dette, og jeg kan ikke vente med å komme meg ut dit med mine nye lagkamerater og hjelpe laget med å klatre oppover tabellen, sier Saivet etter å ha signert langtidskontrakten.

Newcastles manager er også tydelig fornøyd med nyervervelsen.

– Henri er en spiller Newcastle har sett på en stund, og han har utviklet seg til en utmerket spiller i Bordeaux. Dette er en spiller med en veldig god mentalitet, som er tøff og med vinnerinstinkt. Det er viktige egenskaper du trenger i Premier League, og vi ser frem til å se ham ikle seg Newcastle-drakten, sier McClaren.

Om senegaleseren får sin debut allerede mot Manchester United tirsdag, gjenstår å se. Men trolig må man vente til lørdagens kamp mot West Ham med å få se spilleren i svart og hvit drakt.

You must be logged in to post a comment Login