Newcastle på spissjakt

Oppdatert: 22. December 2015

Sjefsspeider Graham Carr og Newcastle synes fremdeles å foretrekke Frankrike og Ligue 1 når nye spillere skal rekrutteres.

Det har lenge florert rykter om at The Magpies skal være interessert i å hente Bordeaux-spiss Diego Rolan (22). Uruguayaneren skal ha blitt speidet på en rekke ganger det siste året, og det rapporteres nå om at det var Newcastle-representanter til stede under søndagens oppgjør mellom Bordeaux og Marseille.

Imidlertid er det en annen 22-åring som Newcastle også skal ha rettet sin oppmerksomhet mot. The Chronicle skriver mandag at Marseille-angriper Michy Batshuayi flere ganger skal være speidet på av Newcastle, og søndag var intet unntak. Belgieren er en svært ettertraktet mann, og storklubber som Juventus, Chelsea, Arsenal og Tottenham skal også ha stilt seg i køen for Batshuayis signatur.

På 25 kamper denne sesongen, har belgieren notert seg for 14 scoringer og fem assists. Totalt har spissen laget 24 mål på 53 kamper for Marseille, mens det ble 44 mål på 120 kamper i belgiske Standard Liege. I tillegg står han oppført med to mål på to kamper for Belgias.

Batshuayi vil nok utvilsomt være en god tilvekst til et Newcastle-lag som er på utkikk etter en tredje spiss som kan sette press på Mitrovic og Perez. Det synes imidlertid å være ganske urealistisk å håpe på at det skal skje i januar, da mer attraktive klubber står i kø, samt at Marseille visstnok skal kreve svimlende 21 millioner pund for å gi slipp på belgieren per nå.

Verken Batshuayi eller Rolan maktet å finne veien til nettmaskene under søndagens oppgjør. Sistnevnte måtte nøye seg med et innbytte i det 60. minuttet, mens førstnevnte gjennomførte hele kampen. Vår (inntil videre) egne Cabella spilte i «nummer 10-rollen», og ble byttet ut på overtid. Ei heller han klarte å notere seg for scoring. Kampen endte 1-1.

You must be logged in to post a comment Login