Takk og farvel?

Oppdatert: 12. January 2014

Jonas Gutierrez ser ut til å være ferdig som Newcastle-spiller.

Nyheten om argentineren kom lørdags kveld, da denne twittermeldingen dukket opp.

Diskusjonen rundt hvorvidt meldingen stammet fra en ekte twitterkonto gikk lenge i sosiale medier, men alt peker nå mot at det er Gutierrez selv som har varslet sin avgang.

Flere på samme vei?

Den trofaste vingen har fortsatt igjen 18 måneder av sin kontrakt med klubben, men har ikke vært en del av laget denne sesongen. Gutierrez skal desperatha prøvd å vinne tilbake plassen på laget, men spekulasjonene har lenge gått rundt framtida til både han, Steven Taylor, Sylvain Marveaux og Gabriel Obertan.

For Gutierrez sin del skal blant annet QPR og Norwich være interesserte i argentinerens tjenester.

Kontrakten årsaken?

Alan Pardew insisterte forrige måned på at Gutierrez fortsatt var med i hans planer for framtida, men spilleren med 195 kamper for klubben har likevel ikke fått tillit fra manageren. Nylige rykter hevdet at det var en klausul i argentinerens kontrakt som innebar at hvis han spilte et visst antall kamper denne sesongen, ville det ha bety at han automatisk hadde rett til en lengre kontrakt. Det førte til at mange la to og to sammen, og dette kan være noe av forklaringen på at Gutierrez har vært fullstendig ignorert siden et kort innhopp mot Cardiff.

Men til tross for å bli sett jevnlig på trening, var ikke vingen engang på benken mot Cardiff i FA-cupen, til tross for flere endringer på laget. Og han har blitt prioritert bak blant annet Obertan på innbytterbenken. Prosessen som ser ut til å føre til et punktum for Spidermans opphold i Newcastle må kunne sies å være en trist og rotete avslutning for en spiller som alltid har gitt sitt beste både på og utenfor banen med tanke på fansen. Han var en sentral figur i kampen for opprykket fra Championship, og selv om han ikke har gitt klubben og fansen mange mål, var han en trofast spiller som gav alt for laget.

 

You must be logged in to post a comment Login