Middelmådighet er forventet

Oppdatert: 10. January 2014

Robert Lee er spaltist for The Chronicle og skriver i dagens avis at Newcastle-fansen ikke lenger forventer det store.

Det har gått fem år siden Mike Ashley overtok klubben, og det var ikke mangel på ambisjoner og grandiose mål da han ansatte Kevin Keegan kort tid etter overtakelse.

Stort potensiale
Newcastle-fansen så gull og grønne skoger da de innså at den mystiske forretningsmannen sitter på en formue. Eieren av Sports Direct disponerer store summer, men er ikke villig til å bruke dem, skriver Robert Lee.

Den tidligere Newcastle-spilleren hevder at klubben har potensiale, og det ser vi ved de 50 000 frammøtte tilskuerne annenhver uke.

Han trekker fram klubber som Swansea, Wigan og Birmigham som alle har vunnet titler, og der kommer de sorte og hvite til kort.

Lee sår tvil om det i det hele tatt har vært noen plan om å lykkes sportslig fra den dagen Ashley inntok nordøst med sitt private helikopter.

I Lees tid var det forventet at klubben kjempet på både tre og fire fronter, og man nådde finaler og semifinaler i de hjemlige cupene. Selv om klubben ikke hentet hjem pokaler, var tilhengerne fornøyde, fordi de kunne se at klubben satset.

Misunner City
Lee trekker fram Everton som et frisk pust, og han mener de blå fra Liverpool meget gjerne kan havne blant topp fire. De røde fra samme by er en annen klubb som har tatt steget denne sesongen. De kjemper i toppen, og der bør Magpies være involvert, skriver den en gang offentlig anlagte midtbanespilleren. 

Til søndag tar de sorte og hvite imot Manchester City, og det kan vise seg å bli en tøff batalje. De lyseblå svever høyt om dagen og kan vise til en knusende 6-0-seier mot West Ham på onsdag.

Lee forstår Newcastle-fans som misunner Citys suksess. Da nordøst-Englands største klubb utfordret blant andre Manchester United om ligatittelen, rykket The Sky Blues nedover i divisjonene. City-supporterne ville nok elsket å ha byttet plass med The Toon den gang, mens det i dag er motsatt.

Under nåværende ledelse forventer nærmest supporterne middelmådighet, avslutter en av Keegans yndlinger sitt innlegg.

Les Lees spalte her.

You must be logged in to post a comment Login