Newcastle v Man City 0-2

Oppdatert: 12. January 2014

Newcastle-tilhengerne kunne ikke gjøre annet enn å forbanne assistentdommeren som annullerte Tiotés suser i en fartsfylt første omgang.

Kampens første scoring kom i det 8. minutt da Kolarov ble spilt fri på bortelagets venstreside. Serberen sendte ballen inn i femmeteren på første berøring, og der ventet hans bosniske nabo, Edin Dzeko, som enkelt kunne sette venstrefoten på lærkula og se den fyke i nettaket bak en utspilt Krul.

Spikeren i kista kom på overtid da Alvaro Negredo ble spilt igjennom av Milner. Alene mot Newcastles sisteskanse fikk spanjolen to sjanser og trillet ballen til slutt over linjen i tomt bur.

Gal avgjørelse
Dommer Mike Jones skulle få en tøff ettermiddag på St. James’ Park da nærmere femti tusen Geordies hadde en samtidig utblåsning da han feilaktig annullerte Cheick Tiotés kanonskudd som havnet i krysset bak en sjanseløs Joe Hart. 

Assistentdommeren hevet flagget og kalte hoveddommer til seg. Ifølge Manchester Evening News skal samtalen mellom Mike Jones og hans assistent ha forløpt seg i disse baner:

«Dommer Jones konsulterte med hans assistent og annullerte målet. TV-kameraer plukket opp en samtale mellom de to, der assistenten skal ha spurt dommer om ballen hadde truffet Gouffran. Jones skal angivelig, og feilaktig, ha svart ja, at det hadde den, og dermed ført til at assistenten hadde bedt ham om å annullere målet for offside.»

Både Mark Halsey og Phil Dowd, tidligere toppdommere på internasjonalt nivå, var unisont enige om at Jones hadde gjort en blemme.

«Newcastle United ble nektet en absolutt godkjent utligning, og det for offside. En beslutning fattet av dommer, og ikke av assistent, en noe uvanlig hendelse. Mike Jones var i en fin posisjon, men må ha trodd at det må ha vært noe muffens idet ballen føk inn bak Joe Hart fra Cheick Tiotés velplasserte skudd», sier Dowd.

«Det faktum at tre Newcastle-spillere var i offside-posisjoner, står ikke i strid med reglene, eller kan anses som en forseelse. Spillerne måtte ha vært involvert i spillet eller forstyrret motspillere for at offside skal bli gjeldende, og det skjedde ikke», fortsetter den tidligere fløyteblåseren.

En fattet Pardew
Pardew beholdt roen, men var likevel nedslått av det han kalte en urettferdighet.

«Vi følte en enorm urett. Det er et uforglemmelig øyeblikk for denne klubben hvis den går inn», kommenterer en noe oppgitt Newcastle-sjef.

Årets trener i 2012 kan ikke fatte og begripe hvorfor Jones velger å annullere, og han mener det aldri burde vært vurdert som offside på bakgrunn av det rene, kraftfulle og rå treffet på ball.

Tioté sender i vei et skudd som Joe Hart aldri kommer til å redde.

Pardew forteller at han oppsøkte Jones etter kamp, men at han ikke fikk et klart svar rundt Joe Harts rolle i dommers forklaring.

«Tioté sender i vei et skudd som Joe Hart aldri kommer til å redde. Ballen fyker forbi et antall spillere, men han (keeper, red.anm.) er ikke hemmet i synet», sier Pardew og unnskylder i samme intervju for ukvemsord han skal ha slengt mot Pellegrini i øyeblikkets hete.

You must be logged in to post a comment Login