Tabellnabo på besøk

Oppdatert: 13. December 2013

Preview: Formsvake Southampton gjester St. James’ Park i det som kan bli en sekspoengskamp.

Lørdag 14. desember

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Michael Jones

 

Lørdagens oppgjør mot tabellnabo Southampton bør være en overkommelig oppgave for et formsterkt Newcastle. The Saints åpnet sesongen knallsterkt, og kjempet innledningsvis helt i toppen, men kan nå se tilbake på en negativ formkurve for de siste ukene. Til manager Mauricio Pochettinos forsvar har lag som Arsenal, Chelsea og Manchester City stått på motsatt banehalvdel, men bare én av lagets seks siste kamper har endt med seier. Newcastle har, på like mange kamper, hele fem seire. Southampton har dessuten hatt store problemer bakover, og på sine fire siste kamper har de sluppet inn hele ni mål.

Oppgjøret kan vise seg å bli særdeles viktig med tanke på en eventuell deltakelse i en Europacup neste år. Mange drømmer om å se Newcastle i Champions League, men kanskje er Europaligaen mer realistisk. Flere har spådd at det kan bli en kamp mellom de tre lagene som har slått Manchester United på Old Trafford i år, nemlig Everton, Southampton og Newcastle. Skulle spådommen vise seg å stemme, kan møtet med Southampton bli en sekspoengskamp.

For Alan Pardews del er det kanskje ekstra deilig å slå Southampton. Manageren var tidligere sjef i den sør-Engelske klubben, men fikk sparken i 2010. Under sitt korte opphold (ansatt i 2009) rakk han å vinne klubbens første trofé på mange år, og signerte blant andre Rickie Lambert. Grunnen til at han ikke fikk fortsette skal ha vært krangler med klubbledelsen.

UØNSKET I SOUTHAMPTON: Alan Pardew mistet jobben som Southampton-manager i 2010.

 

Skadesituasjonen

Southampton må klare seg uten Victor Wanyama, Nathaniel Clyne, Guly de Prado og Danny Fox som alle sliter med skade. De må også unnvære både Artur Boruc og Kelvin Davis, som er henholdsvis første- og andrekeeper. Paulo Gazzaniga fikk Pochettinos tillit forrige helg og blir sannsynligvis å finne mellom stengene også mot Newcastle.

Mathieu Debuchy har ristet av seg skaden han pådro seg forrige helg. For Newcastles del er derfor Ryan Taylor den eneste på skadelista, og bortsett fra hans knallharde skudd har vi ikke merket savnet av engelskmannen. Verre er det at Yohan Cabaye pådro seg sitt femte gule kort på Old Trafford, og derfor må sone karantene. Med den brede stallen Pardew har lyktes i å bygge er det mange løsninger på problemet. Hatem Ben Arfa fikk et etterlengtet innhopp forrige helg, og kan muligens få sjansen i en offensiv rolle på midten. En annen mulighet er å dytte Moussa Sissoko inn som offensiv midtbane og la Ben Arfa figurere som høyrekant. Begge alternativene forutsetter imidlertid at Pardew holder på 4-5-1-formasjonen fra forrige kamp, hvilket er høyst usikkert. Dersom manageren skulle velge å legge om til 4-4-2 igjen kan Shola Ameobi fortsette å hjelpe Loïc Rémy på topp, og Ben Arfa kan bli nødt til å se enda en kamp fra benken.

Sentralt i banen vil vi selvfølgelig få se Cheick Tioté, som den siste tiden har funnet tilbake til formen han viste for to år siden, og Vurnon Anita. Nederlenderen spilte så bra mot Manchester United at Pardew ble nødt til å forklare hvorfor han ikke har startet flere kamper det siste året. Det gjorde manageren på følgende måte:

Tiden utenfor startelleveren har gjort han (Anita red.anm) bedre. Han har brukt timer i styrkerommet og blitt sterkere, og han har kommet seg over fjoråret, da jeg synes han slet litt. I år har han vært langt bedre og kjemper hardere for plassen. Jeg antar at han vil få 20-25 kamper i år, og ettersom det er hans andre år i en ny storklubb er det en god start.

På spørsmål om Anita kunne komme til å overta Cabayes rolle i kampen mot Southampton svarte Pardew at:

I den formen han er i nå tror jeg i hvert fall ikke det er noen tvil om at kommer til å starte.

ROSES AV PARDEW: Vurnon Anita skrytes opp i skyene av manageren etter en solid opptreden på Old Trafford.

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Santon, Williamson, Coloccini, Debuchy; Gouffran, Anita, Tioté, Sissoko; Rémy, Shola Ameobi

Southampton (4-4-2): Gazzaniga; Shaw, Lovren, Fonte, Chambers; Rodriguez, Ward-Prowse, Cork, Lallana; Davis, Osvaldo

You must be logged in to post a comment Login