Bare ett United

Oppdatert: 06. December 2013

Preview: Å besøke Old Trafford har ikke akkurat vært ensbetydende med tre poeng de siste (ti)årene.

Lørdag 7. desember

Premier League – Old Trafford

Kampstart: 1345 (norsk tid)

Dommer: Howard Webb

 

15 Premier League-runder er allerede unnagjort. De siste årene har det ofte vært nok til at Manchester United allerede har vært klare gullfavoritter, men ikke i år. Av 42 mulige poeng har The Red Devils bare tatt 22, og ligger derfor på en niendeplass, bak Newcastle. Mange vil kalle det en krise for Manchester-klubben, som bare tapte fem kamper i fjor, men allerede har tapt fire i år. Det betyr ikke at vi i år er favoritter til slå de regjerende mestrene på bortebane. Selv om Newcastle slo alle lag de møtte i November og både fikk prisen for månedens manager og månedens spiller, fikk vi på onsdag et hardt møte med bakken. Vi er ennå i god form, men at vi er stabile kan vi ikke skryte på oss å være.

MÅNEDENS LAG: Tim Krul ble kåret til månedens spiller, mens Alan Pardew vant prisen for månedens manager.

Les mer: http://newutd.no/to-av-to-for-tim-og-alan/

 

Mørk statistikk

Få lag har så god hjemmestatistikk mot Newcastle som Manchester United. Ikke på 29 forsøk har The Magpies lykkes i å vinne på Old Trafford, og hele 21 ganger har det endt med tap. Forrige gang Newcastle returnerte fra drømmenes teater med tre poeng var altså i 1971/72-sesongen. Heller ikke på St. James’ Park har vi pleid å slå Manchester United, for lagenes 23 siste møter har ikke resultert i mer enn én Newcastle-seier. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med et surt 4-3-tap.

Kanskje kan denne sesongen være rett tidspunkt for å bryte barrieren. David Moyes’ menn har bare tatt to poeng på sine tre foregående kamper, og tross onsdagens tap for Swansea er Newcastle ennå i bra slag. Også Manchester United tapte sin midtukekamp hjemme mot Everton. The Blues har heller ingen god statistikk på Old Trafford, men tok på onsdag sin første seier der siden 1992. Skulle Newcastle vinne lørdagens kamp vil det bli første gang Manchester United taper på hjemmebane siden mai 2002.

 

Tanker om kampen

Alan Pardew svarte i dag følgende på spørsmål om han fryktet Old Trafford:

Nei, jeg gjør ikke egentlig det. Det er åpenbart en utrolig stadion å besøke, og det ligger ære i det. Jeg er en av flere managere som er heldige nok til å få ta med laget sitt dit. Det er uansett et veldig, veldig vanskelig sted å vinne. Vi er nødt til å heve spillet vårt til et helt nytt nivå for å ta alle poengene, men det er vi i stand til å gjøre.

Leder i Toon Army Norway, Audun Hageskal, ble i dag intervjuet av Manchester Uniteds norske nettside, united.no. På spørsmål om tips til lørdagens kamp svarte han:

Jeg ser på kampen som åpen, og tror at første mål blir avgjørende. Noe utover det er vanskelig slik situasjonen er for begge lag nå.

Som Audun sier er kampens første mål viktig for Newcastle. Vi har ikke hatt for vane å tape kamper etter å ha tatt ledelsen, men heller ikke å snu kamper etter å ha ligget under 1-0. Den eneste gangen det har skjedd så langt i år var mot Hull.

Les hele intervjuet med Audun her: http://www.united.no/nyhetsarkiv/det-blir-hardt-mote-united/

 

Skadesituasjonen

David Moyes må klare seg uten formspiller Wayne Rooney etter at 28-åringen pådro seg sitt femte gule kort i møtet med Everton. Han er lagets toppskårer med åtte mål, like mange som vår egen Loïc Rémy. Noen lurer derfor på hvem som skal skåre målene for Manchester United mot Newcastle. Dersom Robin var Persie blir klar til kampen er spørsmålet enkelt, men nederlenderen har slitt med en skadet tå den siste tiden. De rødkledde har ikke vunnet noen av de fem kampene de har måttet unnvære lagets nummer 20, og han har skåret seks mål på sine syv foregående kamper mot Newcastle. Dersom 30-åringen ikke blir klar ligger alt til rette for fjorårets matchvinner Javier Hernández.

GOD MOT NEWCASTLE: Robin van Persie har skåret seks mål på sine syv siste kamper fra start mot Newcastle.

Skader på Darren Fletcher og Michael Carrick svekker Manchester Uniteds midtbane sterkt, men Moyes har god bredde, og Phil Jones er dessuten tilbake fra karantene etter å ha sonet mot Everton.

Da Newcastles tropp ble offentliggjort på onsdag vekket det reaksjoner blant fansen. Det har den siste uka vært mye snakk om desperate spillere som ikke får den spilletiden de føler de fortjener. Toon Army fryktet derfor det verste da verken Hatem Ben Arfa eller Papiss Cissé var å finne på benken. Det ble heldigvis fort kjent at de var ute med henholdsvis sykdom og hælskade. Ben Arfa har ikke vært borte fra trening, og bør derfor være klar igjen, mens Cissés form er mer usikker. Paul Dummett og Jonas Gutièrrez spilte begge for reservelaget denne uka og er dermed klare for førstelagskamp igjen dersom Pardew skulle ønske å bruke dem. Ryan Taylor står ennå alene på skadelista.

 

Antatte startellevere:

Manchester United (4-2-3-1): de Gea; Evra, Evans, Vidic, Rafael; Jones, Cleverley; Welbeck, Kagawa, Valencia; van Persie

Newcastle United (4-4-2): Krul; Santon, Williamson, Coloccini, Debuchy; Gouffran, Tioté, Cabaye, Sissoko; Rémy, Shola Ameobi

You must be logged in to post a comment Login