Swansea v Newcastle 3-0

Oppdatert: 04. December 2013

Waliserne skulle vise seg å bli en umulig nøtt å knekke for de sorte og hvite i kveldens kamp på Liberty Stadium.

Kampens første scoring kom på overtid i første omgang, i det 45. minutt,  da Nathan Dyer fikk stå alene syv meter fra kassa og banke lærkula i nettmaskene etter en uheldig inngripen fra Krul.

Vertene økte ledelsen i det 66. minutt da Mathieu Debuchy var uheldig da ballen traff ham og trillet i mål idet Krul reddet Shelveys spede forsøk.

Og Jonjo Shelvey var mannen som skulle hamre den siste spikeren i kista i det 81. minutt da han fra rundt 20 meter skrudde ballen over og forbi vår nederlender, som kan sies å ha vært en smule dekket.

Shelvey i fokus
Jonjo Shelvey ble kåret til kampens beste spiller, og det var ikke ufortjent ettersom gjestene spilte ham god med lite imponerende defensivt spill.

Han skulle imidlertid aldri fått fullført kampen dersom dommer Howard Webb hadde fått med seg forsøket på springskalle på den hardtarbeidende, men uheldige høyrebacken Debuchy.

På stillingen 1-0 skulle de sorte og hvite sannsynligvis hatt en straffe da Remys skudd ble blokkert av armen til Davies.

Deretter oppstod det en situasjon i forkant av vertenes andre mål da Gouffran gikk i bakken innenfor vertenes sekstenmeter etter en dytt fra Williams, men han mottok ingen medlidenhet av dagens dommer, som ikke en gang rynket på nesen.

Krul skal sies å ha vært svært uheldig på både den første og siste scoringen, der begge involveringene var av usedvanlig svak sort.

Mange spurte seg hvor Ben Arfa hadde tatt veien da hans fravær ikke gikk upåaktet hen i tiden før avspark. Pardew bekrefter i kveld at den franske magikeren skal ha pådratt seg en influensa. Det var ingen tvil om at den type kreativitet var sårt tiltrengt i kveld.

Pardew ville ha straffe
Alan Pardew sier etter kampen at Swansea var briljante i hvordan de flyttet ballen, og deres bevegelser var svært vanskelige å takle. Dessuten gjør han et poeng ut av straffesituasjonene og at avgjørelsene gikk imot laget.

Jeg mener at vi ikke fortjente å tape. To store avgjørelser gikk imot oss, og den første situasjonen (Davies’ blokk med hånden, red.anm.) var en klar straffe.

Den tidligere West Ham- og Charlton-sjefen mente at den andre straffesituasjonen, altså dytten av Gouffran i forkant av Swanseas andre scoring, også var klar.

“Jeg er av den oppfatning at Williams aldri hadde noen reell mulighet til å vinne hodeduellen. Jeg aksepterer Webbs forklaring, men er svært uenig”, sier han til den lokale pressen.

En skuffet og resignert Newcastle-trener gir avslutningsvis en tynnslitt og intetsigende forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

Det er en av de kveldene der alt går imot oss.

You must be logged in to post a comment Login