Storklubbene sikler

Oppdatert: 05. April 2018

Jamaal Lascelles’ fremgang og prestasjoner har ikke gått upåaktet hen.

Flere engelske storklubber har det siste året vært linket til klubbkapteinen og stopperkjempen. Ifølge ferske rapporter skal Chelsea angivelig anse 24-åringen som den perfekte John Terry-erstatter. Newcastle-kapteinens lederkvaliteter både på og utenfor gressmatten har blitt lagt merke til i London. Også Tottenham skal ifølge The Telegraph følge stopperen tett. Spurs frykter å miste Toby Alderweireld denne sommeren, og skal angivelig anse Lascelles som en aktuell kandidat til å erstatte belgieren. Også London-klubbene Arsenal og West Ham har den siste tiden blitt koblet til klubbkapteinen vår.

Lascelles skrev så sent som i oktober 2017 under på en ny langtidskontrakt. Kontrakten utløper sommeren 2023. Newcastle står derfor i en svært gunstig forhandlingssituasjon, dersom klubber banker på døren. The Chronicle har tidligere denne sesongen skrevet at Newcastle skal være bekjent med interessen i 24-åringen. Ingenting står i veien for at spilleren tilbys en forbedret kontrakt. Det er antatt at Lascelles er langt unna klubbens best betalte spiller, Jonjo Shelvey. Storklubbene vil ha ingen problemer med å doble lønnen til midtstopperen.

Til tross for at 24-åringen så langt ikke har fått plass på Englands landslag, vil Lascelles fremdeles være høyaktuell for VM-troppen. Skulle landslagstrener Southgate finne plass til den brennhete Newcastle-kapteinen, vil sannsynligvis storklubbene forsøke å signere spilleren allerede før VM-start. Dette fordi prisen og interessen i spilleren vil øke i takt med eventuelt spill i Russland.

Vi krysser fingrene for at Newcastle klarer å holde på Jamaal Lascelles! Han er i det minste klar over at han er elsket både av Benitez og fansen på Tyneside. Kapteinsbindet, spilletid og forhåpentligvis en klubbledelse som viser ambisjoner vil muligens være nok til holde 24-åringen på Tyneside. Om spilleren også kan bli tatt ut på landslaget som Newcastle-spiller vil kanskje også bidra til at Lascelles slår seg til ro i Newcastle. Men det blir skummelt når (!) storklubbene frister med spill i Europa og dobbel lønn!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login