Følger nordmann tett

Oppdatert: 28. March 2018

The Chronicle melder at Newcastle-representanter har speidet på Valon Berisha (25) i lang tid.

Lokalavisen skriver onsdag at Benitez har gjort en offensiv midtbanespiller til sin viktigste prioritet for kommende overgangsvindu. Samtidig meldes det at Newcastle har fulgt den eldste av Berisha-brødrene jevnt over de siste 18 månedene. Berisha meldte overgang til Red Bull Salzburg fra Viking i 2012, og er inne i sin sjette sesong i den østeriske toppklubben. Denne sesongen står nordmannen oppført med elleve mål og ni assists på 38 kamper. Fem av scoringene har kommet i cupkamper i Europa, mot blant andre Borussia Dortmund (2) og Real Sociedad (1). Midtbanespillerens to scoringer mot Dortmund var nok til å nå kvartfinalen i Europa League på tyskernes bekostning.

Berisha er svært allsidig, og har bekledd samtlige roller i midtbaneleddet i løpet av sitt østeriske opphold. Han opptrer omtrent like ofte på venstrekanten som han gjør sentralt i banen – enten i en offensiv rolle eller som en «boks-til-boks»-spiller. Nordmannen er svært løpssterk, har et godt driv med ballen i beina og har ellers kreative ferdigheter.

Spilleren ble født i Malmø, men har hatt sin oppvekst i Norge. Han står bokført med 20 kamper for det norske A-landslaget, men valgte å skifte beite da Kosovo ble FIFA-registrert. På 226 kamper for Red Bull Salzburg har nordmannen scoret 43 ganger og levert 63 målgivende pasninger. Det er et snitt som ikke er særlig langt unna én assist eller scoring per annenhver forestilling!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login