Stoke 1-0 Newcastle

Oppdatert: 29. September 2014

Med seks runder av Premier League-sesongen unnagjort, står Newcastle fortsatt uten seier.

Begge lag hadde negative statistikker å rette opp i før mandagens møte på Britannia Stadium. Stoke, som stod uten mål på hjemmebane denne sesongen, fikk endelig hull på byllen. Det gjorde ikke Newcastle, som fortsatt står uten både seier og borteskåring.

1. omgang

Newcastle åpnet kampen friskt, og så de første 25 minuttene ut til å kunne by Stoke på problemer. Likevel var det vertene som tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Daryl Janmaats slurvete førsteforsvarerjobb tillot Victor Moses å slå et innlegg i retning Peter Crouch. I duell med skyskraperen kan ingen lastes for å tape, ei heller Fabricio Coloccini, og dermed stod det 1-0.

Like etter skåringen ropte hele hjemmepublikumet på straffespark. Reprisene viser at Yoan Gouffrans behandling av Victor Moses var i overkant uforsiktig, og kanskje burde det vært blåst.

Frem mot pause fikk Stoke kampen inn i sitt spor. Med hurtige kontringsspillere som våpen la de seg ekstremt lavt i banen. Newcastle virket mildt sagt tannløse resten av omgangen.

2. omgang

I pausen tok Alan Pardew grep. Papiss Cissé sikret poeng hjemme mot Hull forrige helg, og står dessuten med fire mål på sine fem siste møter med Stoke. Senegaleseren erstattet derfor en svak Emmanuel Rivière.

Den andre omgangen var likevel ikke noe hyggeligere syn enn den første. Til tross for at Stoke hevet presset sitt mange meter, slet Newcastle stort med å finne rom. Yoan Gouffran og Rémy Cabella så tidvis ut til å ha en intern konkurranse i antall støttepasninger. Sistnevnte vant, og begge ble tatt av.

Kampen var ikke spesielt underholdende for den nøytrale tilskuer. Fra de siste 45 minuttene er det bare to hendelser å se tilbake på. Heller ikke Stoke skapte nemlig det helt store, med unntak av en gigantmulighet i kampens 63. minutt. Victor Moses kom alene med Tim Krul, men en solid beinparade av nederlenderen hindret skåring.

Med snaue ti minutter igjen fikk Jack Colback muligheten til å redde et Newcastle-poeng. 24-åringen var både heldig og overrasket da han plutselig befant seg i skuddposisjon fem meter fra mål. Avslutningen gikk, til alles store forbauselse, i tverrliggeren. Kampen endte dermed 1-0.

You must be logged in to post a comment Login