Fransk åpning av målkontoen

Oppdatert: 24. September 2014

Emmanuel Rivière kom i fokus, men det var Paul Dummett som til slutt sørget for avansement i Ligacupen.

Cuper har ikke vært Newcastles sterkeste side de siste sesongene. Onsdagens kamp så ikke ut til å være den som skulle snu tradisjonen. Helt til en franskmann dukket opp.

Det startet på verst tenkelige måte. Janmaat sørget for straffespark til vertene etter 25 minutter. Dwight Gayle var sikkerheten selv fra krittmerket, og selv om Rob Elliot var etter ballen, kunne ikke iren gjøre noe med 1-0-scoringen.

Franske takter

Men det skulle ikke gå mer enn 11 minutter før utligningen kom. Emmanuel Riviere har så langt ikke fått vist seg fram som den målscoreren han ble sagt å være, da han ble kjøpt i sommer. Men franskmannen sørget

Til og med hjemmelaget var imponert over Newcastle-fansen.

Til og med hjemmelaget var imponert over Newcastle-fansen.

for 1-1 etter 36 minutter, og Newcastle begynte å få mer og mer kontroll over kampen.

Lagene gikk til pause med uavgjort, men bare tre minutter inn i andre omgang dukket Riviere nok en gang opp og sørget for 1-2 til gjestene. Newcastle hadde snudd kampen og bortefansen imponerte til og med hjemmelaget.

Det hele så ut til å ende uten flere mål, men ett minutt på overtid stilnet bortefansen, da Sullay Kaikai dukket opp på bakre stolpe. Elliot fikk avverget engelskmannens første forsøk, men måtte se returen havne i beina til Kaikai, som satte ballen sikkert i mål. Det var duket for ekstraomganger.

City neste

Newcastle så ut til å få det hardt i spilleforlengelsen, etter at Mehdi Abeid fikk sitt andre gule etter ni minutter av første ekstraomgang. Gjestene var redusert til ti mann, men lot ikke det sette en stopper for avansementet. Etter 112 minutter dukket Paul Dummett opp. Waliseren headet inn sitt andre mål for Newcastle (se video under), og sikret med det Newcastle seieren og spill i 4. runde av Ligacupen.

Et annet lyspunkt var også at Adam Armstrong vartet opp med to målgivende i sin første obligatoriske kamp fra start for klubben. Det skal bli spennende å følge med den offensive 17-åringen framover.

https://vine.co/v/O79OAJh2TOx

Neste runde kan imidlertid bli en tøff affære, da det allerede er klart at kampen skal spilles borte mot Manchester City.

Laget: Elliot; Janmaat (Haidara – 48′), Coloccini, Taylor, Dummett; Colback, Ameobi (Sissoko – 67′), Abeid, Armstrong, Obertan; Riviere (Pérez – 81′ )

 

 

You must be logged in to post a comment Login