Alan Pardews reddende engel?

Oppdatert: 04. October 2014

Papiss Cisse kan vise seg å bli en viktig mann for Alan Pardew, i kampen for å beholde jobben.

En tøff bortekamp ventet Newcastle, da turen ble tatt til Wales og Swansea lørdag.

Og tøft skulle det også bli. Etter 17 minutter åpnet Newcastle-forsvaret seg som en låvedør, og Wilfried Bony kunne enkelt sette inn 1-0 for hjemmelaget, etter godt veggspill med Sigurdsson.

Cisse tilbake for fullt

Med unntak av et skudd utenfor mål, var det et tannløst bortelag som aldri bød Swanse på de store utfordringene i første omgang. Derimot fikk Swanse og Ki en stor sjansen til å heade ballen i mål, etter et presist

Jonas Gutierrez ble hedret under kampen. Fotballspilleren kjemper for tiden mot kreften.

Jonas Gutierrez ble hedret under kampen. Fotballspilleren kjemper for tiden mot kreften.

frispark i det 35. minutt, uten å lykkes.

Bare to minutter etter fikk Bony på ny muligheten for Swansea. Men angriperen klarte ikke å doble ledelsen, med avslutningen som havnet utenfor.

Etter 42 minutter skulle det imidlertid komme et lyspunkt for Newcastles del. Papiss Cisse har utvilsomt hatt en god start etter skadeavbrekket, og kunne nok en gang finne nettmaskene da han utlignet til 1-1 etter innlegg fra Obertan.

Swansea fulgte opp med nok en stor sjanse like før pause, uten å få ballen i mål.

Svake midtstoppere

Publikum hadde så vidt fått satt seg etter pausen, før Swansea-fansen igjen kunne juble. Tidligere Newcastle-spiller Wayne Routledge sørget for 2-1 etter nok en svak opptreden fra Coloccini og Williamson i midtforsvaret.

Sammy Ameobi fikk igjen sjansen i Newcastle-drakten, da han i det 57. minutt ble byttet inn til fordel for Gouffran.

Andre omgang fortsatte i det som ikke kan beskrives som noe annet enn enveiskjøring i favør av Swansea. Riviere kom inn for Colback i 68. minutt, i et forsøk på å reise hjem med poeng i lomma. Et taktisk grep som skulle vise seg å ha liten effekt umiddelbart. Bony var frampå igjen for Swansea i det 72. minutt, og kun en god Tim Krul hindret hjemmelaget fra å gå opp til 3-1.

Reddende engel

Men mannen som kan vise seg å bli Alan Pardews reddende engel i kampen for å beholde jobben, dukket igjen opp i det 74. minutt. Et perfekt innlegg fra innbytter Ameobi landet på foten til Cisse, som bare kunne styre utligningen i mål for Newcastle.

I løpet av kampens siste kvarter fikk både Swansea og Newcastle muligheten til å avgjøre. Shelvey kunne fort endt opp som dagens mann for hjemmelaget, mens både Riviere og Cisse hadde sine muligheter til å sikre borteseieren.

Ayoze Perez imponerte alle med sin kamp for reservelaget i midtuken, og har i spansk presse blitt sammenlignet med både Maradona og Messi. Spissen fikk også muligheten til å vise seg fram mot Swansea, da han kom inn for tomålsscorer Cisse i det 84. minutt. Ingen av lagene klarte likevel å få den avgjørende ballen i mål, og kampen endte 2-2.

Tøff motstand venter

Spørsmålet om Pardews framtid, har fått mye spalte plass de senere ukene, og protester fra supporterne var også synlig i Wales.

Også under bortekampen mot Swansea kunne man se protestplakater hos Newcastle-supporterne.

Også under bortekampen mot Swansea kunne man se protestplakater hos Newcastle-supporterne.

Nå gjenstår det å se om Mike Ashley sender manageren ut dørene på St James Park, om Pardew selv takker for seg eller om han får fortsette å lede laget. Problemstillingen vil ikke bli mindre sentral om man ser på kampprogrammet som venter.

Siden åpningskampen mot Manchester City, har Newcastle hatt det som i utgangspunktet skulle være overkommelig motstand. Likevel står laget med kun 4 poeng, og etter neste rundes kamp mot Leicester venter langt hardere motstand. Tottenham og Manchester City får begge besøk av Newcastle, før Liverpool kommer til St James Park 1. november.

You must be logged in to post a comment Login