Stiller trolig toppet i ligacupen

Oppdatert: 26. August 2014

Til tross for at Gillingham ikke bør by på stor motstand, ser det ut til at Pardew vil ta få sjanser i ligacupen under kveldens kamp.

Newcastle Uniteds Adam Armstrong, Mehdi Abeid og Rolando Aarons er alle klare til kveldens oppgjør i andre runde i ligacupen. Men ifølge Pardew kan også de bli blant de eneste som får sjansen i tillegg til hans faste førstevalg.

Manageren og klubben har blitt sterkt kritisert for å ha blitt slått tidlig ut av både FA-cupen og ligacupen de senere årene. Men turen til Priestfield og andre runde i ligacupen tirsdag, vil trolig endre noe på satsingen man har sett de senere sesongene.

– Gillingham vil være en tøff test. Atmosfæren vil være rødglødende. De er et fysisk lag, men vi kommer for å vinne, sa Pardew til Chronicle mandag. 

Samme tropp som mot Villa

Ligacup har ofte vært synonymt med en ung startellever for Pardew. For ett år siden ble hele seks spillere byttet ut fra ligakampen mot West Ham til cupen der Morecambe stod på motsatt banehalvdel. Denne gangen tyder det derimot på en endring for manageren.

– Jeg kommer til å ta den samme troppen som kom hit (mot Aston Villa). Altså en sterk tropp, og forhåpentligvis vil vi en seier, sa manageren til Chronicle. 

Til Skysports har Pardew uttalt følgende i forkant av kveldens kamp: En av de mest skuffende kampene for meg i fjor, var cupoppgjøret mot Cardiff. Der burde ha vunnet, og vi mistet den i de siste åtte eller ni minuttene.

Skader, suspensjon og Steven Taylor

Pardew må også til denne kampen klare seg uten Davide Santon, Cheick Tiote og Papiss Cisse på grunn av skade. I tillegg er Mike Williamson ute grunnet suspensjon, etter å ha blitt utvist i kampen mot Aston Villa. Steven Taylor vil trolig erstatte midtstopperen. Mapou YangaMbiwa kan returnere fra skade, men vil trolig stå over kveldens kamp.

Topper laget, prioriterer ligaen

Men selv om fansen skriker etter nye pokaler og ber om at cup for en gangs skyld skal prioriteres, vil ikke manageren gå med på at det er det viktigste. Pardew insisterer på at de økonomiske fordelene ved å ligge i toppen i serien, med TV-inntektene og alt det medfører, vil alltid forbli den prioritet.

– Det går ikke an å si noe annet. Men selvfølgelig ønsker både vi og våre fans å vinne en cup, sier Pardew til Skysports.

Skader for hjemmelaget

For Gillingham-manager Peter Taylor vil ingen nye ansikter være tilgjengelig til kveldens oppgjørDoug Loft, Joe Martin og Amine Linganzi er alle ute med skade og ikke tilgjengelige til kveldens oppgjør.

Cody McDonald har slitt med ankelskade, men spilte likevel en halvtime under helgens ligakamp mot Barnsley, og vil kunne starte dagens kamp om nødvendig. Også Josh Hare kan være tilbake etter hjernerystelse.

You must be logged in to post a comment Login