Før kampen: Aston Villa – Newcastle

Oppdatert: 21. August 2014

Siem de Jong blir etter alt å dømme med til Birmingham i jakten på sesongens første trepoenger.

 

Lørdag 23. august

Premier League – Villa Park

Kampstart: 13:45

Dommer: Mike Dean

 

I sommer var Aston Villa til salgs, og klubben fikk lite positiv oppmerksomhet i mediene. Ansettelsen av Roy Keane som assistentmanager og et relativt svakt overgangsvindu hjalp ikke på. Etter et positivt treningsopphold i USA, endte dessuten oppkjøringskampene mot Chesterfield og Groningen med tap. Generalprøven hjemme mot Parma endte målløst. Det var derfor ikke uvanlig å tippe Villa som en nedrykkskandidat denne sesongen.

Etter seriestarten ser det imidlertid litt lysere ut for Paul Lamberts menn. For første gang siden 1. januar endte en bortekamp med seier, og Villa-forsvaret virket nærmest umulig å hanskes med. Matchvinner Andreas Weimann virket dessuten å være i bra slag, hvilket Birmingham-laget er fullstendig avhengig av i fraværet av en målskårer. I tillegg lyktes Lambert, for en knapp uke siden, i signere VM-spilleren Carlos Sánchez.

Vår egen serieåpning var ikke like positiv. 0-2 hjemme på St. James’ Park gjør at Newcastle ligger helt sist på tabellen. Etter bare én runde er uansett ikke tabellen av noen særlig betydning, og enigheten om at The Magpies presterte brukbart mot Manchester City  er bred. For eksempel viste sommersigneringene Jack Colback og Rèmy Cabella svært lovende tendenser.

LOVENDE: Rémy Cabella imponerte mange på St. James' Park i serieåpningen.

LOVENDE: Rémy Cabella imponerte mange på St. James’ Park i serieåpningen.

Statistikken

Et raskt blikk på statistikkene kan tale for Newcastle som en liten favoritt. På 19 hjemmekamper i fjor tapte The Villans hele 10. Newcastle vant sju av sine bortekamper. På lagenes seks siste møter innbyrdes har vi dessuten vunnet fire og spilt to uavgjorte. Det skåres for øvrig 2,3 mål i snitt når disse to lagene møtes.

De seks siste møtene i Premier League:

23. februar 2014: Newcastle 1-0 Aston Villa

14. september 2013: Aston Villa 1-2 Newcastle

29. januar 2013: Aston Villa 1-2 Newcastle

2. september 2012: Newcastle 1-1 Aston Villa

5. februar 2012: Newcastle 2-1 Aston Villa

17. september 2011: Aston Villa 1-1 Newcastle

Skadesituasjonen

For Aston Villa er skadene på lagets to mest målfarlige spisser et uromoment. Christian Benteke har vært et hett navn i den engelske toppdivisjonen de siste årene, og Libor Kozák hadde vært hans ideelle erstatter. Med begge to på tribunen kan det se ut til at Gabriel Agbonlahor får fortsette som enslig spiss. Også nysignerte Joe Cole sliter med skade.

For Newcastles del er det fortsatt litt å ta tak i. Papiss Cissé, Ryan Taylor, Curtis Good og Davide Santon er alle uaktuelle til kampen. Enda mer problematisk er det at Cheick Tioté ser ut til å måtte stå over enda en kamp. Også Mapou Yanga-Mbiwa skal ha pådratt seg en skade som gjør han usikker til Birmingham-turen.

Spørsmålet alle Newcastle-supportere har stilt seg den siste uka er imidlertid om vår nederlandske visekaptein blir klar. Alan Pardew har tidligere denne uka uttalt at avgjørelsen vil bli tatt svært tett på kampen, og vi har derfor måttet ta til takke med å være uvitende. I dag postet imidlertid Lee Ryder, Newcastle-ansvarlig i Chronicle Live, dette på Twitter:

Mye kan altså tyde på at vår nederlandske visekaptein får sin debut i bortemøtet med Aston Villa.

RYKTES KLAR: Siem de Jong kan få sin Premier League-debut på Villa Park.

RYKTES KLAR: Siem de Jong kan få sin Premier League-debut på Villa Park.

Antatte startellevere

Aston Villa FC (4-2-3-1): Guzan; Cissokho, Vlaar, Senderos, Hutton; Westwood, Delph; Weimann, Richardson, N’Zogbia; Agbonlahor

Newcastle United (4-2-3-1): Krul; Haïdara, Coloccini, Williamson, Janmaat; Colback, Anita; Cabella, de Jong, Sissoko; Rivière

You must be logged in to post a comment Login