Før kampen: Newcastle – Crystal Palace

Oppdatert: 29. August 2014

Neil Warnocks comeback som Crystal Palace-sjef finner sted på St. James’ Park lørdag.

 

Lørdag 30. august

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 16:00

Dommer: Mike Jones

 

Etter Tony Pulis’ plutselige farvel med Crystal Palace, har assistenttrener Keith Millen hatt ansvaret for sesongens to første kamper. Det har ikke slått positivt ut for London-klubben. Tapene for Arsenal og West Ham i henholdsvis første og andre runde gjør at The Eagles er et av tre lag uten poeng så langt.

Neil Warnock

Heldigvis for Brede Hangeland og kompaniet er jakten på en ny manager over. Neil Warnock er nemlig hentet inn for å få skikk på Palace-laget. Etter å ha ledet laget i perioden 2007-2010, er 65-åringen allerede en populær mann på Selhurst Park. Også vår egen manager, Alan Pardew, har stor tro på sin kollega: “Han har vært manager i Palace før, så han kjenner klubben. Jeg tror det er en god signering av dem med tanke på erfaringen han har. […] Vi møtes i ligacupen også, så vi kommer til å få se regimet hans på nært hold. Det blir hans første og kanskje fjerde eller femte kamp.

Warnocks statistikk i Premier League skremmer imidlertid ingen. På 58 kamper står engelskmannen med bare 14 seire. Dersom man inkluderer alle turneringer er 47 seire på 129 kamper de riktige tallene.

GJØR COMEBACK: Neil Warnock er hentet inn for å få skikk på Crystal Palace.

GJØR COMEBACK: Neil Warnock er hentet inn for å få skikk på Crystal Palace.

Statistikk

Dersom Crystal Palace skulle slå Newcastle denne lørdagen, vil det være første gang siden mars 1998. Det innebærer at The Magpies har spilt 8 kamper uten å tape, og hele 7 av dem har endt i seier. En mer historisk tilnærming til det gir oss 22 seire, 4 uavgjorte og 8 tap siden 1964.

Mens vi er inne på statistikk er det verdt å nevne at Newcastle plutselig er ligaens versting hva røde kort angår. Etter Mike Williamsons sene utvisning i møtet med Aston Villa, står vi med hele sju røde kort siden starten på forrige sesong.

Mulige endringer

Tony Pulis’ beslutning om å forlate klubben skal blant annet ha vært med begrunnelse i et lite ambisiøst overgangsbudsjett. Crystal Palace har likevel signert fem spillere denne sommeren: Chris Kettings, Martin Kelly, Scott Dann, Fraizer Campbell og Brede Hangeland. I tillegg hentet de nylig inn Wilfried Zaha på lån.

De to første kampene har vi fått se et aggressivt Crystal Palace-lag i 4-4-1-1. Om Warnock velger å spille på den samme måten er selvfølgelig ikke like sikkert. Blant usikkerhetene i laget er hvem som starter ved siden av Hangeland i midtforsvaret. Dersom Scott Dann skulle bli klar er det sannsynlig at han tar plassen fra Damien Delaney. Det er heller ikke sikkert at Joe Ledley rekker kampen, hvilket åpner for Stuart O’Keefe fra start. Også til den offensive delen har nok lagets supportere noen spørsmål. For eksempel jakter både innlånte Wilfried Zaha og tremålskårer fra ligacupseieren mot Walsall, Dwight Gayle, en plass i Warnocks første startellever.

For Newcastle-fansen er det ikke like mye å lure på. I enda større grad enn Keith Millen sverger Pardew til to stabiliserende midtbanespillere. At vi får se et spisspar fra start virker heller ikke spesielt sannsynlig. 4-2-3-1-varianten seiler med andre ord opp som et sikkert tips.

De største usikkerhetene ligger i hvem som starter i de fire mest offensive posisjonene. Emmanuel Rivière har, med tre offisielle kamper unnagjort, ennå til gode å skåre mål. Fansen begynner følgelig å bli utålmodige, og kanskje vil vi derfor få se Ayoze Pérez fra start. Enda mer usikkerhet råder det rundt de tre spillerne i leddet bak spissen. Siem de Jong, som endelig er tilbake fra skade, ventes å starte i den fremskutte midtbanerollen. Moussa Sissoko vil i så fall spille høyrekant, og Yoan Gouffran må trolig vike plass for Rémy Cabella på venstrekanten. En annen løsning kan være å bruke de Jong som spiss for å få plass til Gouffran.

HINDRES: Emmanuel Rivière bør snart skåre for å berolige fansen.

HINDRES: Emmanuel Rivière bør snart skåre for å berolige fansen.

Etter en imponerende reservelagskamp har det også vært spekulert i om Hatem Ben Arfa kan bli tildelt en plass på benken. Det vil i så fall være til stor glede for Newcastle-fansen som møtte opp for å vise sin støtte til franskmannen. Mike Williamson sonet sin karantene i ligacupseieren over Gillingham, og forsvaret er derfor trolig det samme som mot Aston Villa.

Antatte startellevere

Newcastle United FC (4-2-3-1): Krul; Dummett, Coloccini, Williamson, Janmaat; Colback, Anita; Cabella, de Jong, Sissoko; Rivière

Crystal Palace FC (4-4-1-1): Speroni; Ward, Hangeland, Dann, Kelly; Bolasie, O’Keefe, Jedinak, Zaha; Chamakh; Campbell

You must be logged in to post a comment Login