Status på overgangsfronten

Oppdatert: 24. January 2019

Overgangsvinduet stenger ved midnatt neste torsdag, men nå har ting begynt å skje.

Innkommende:
Newcastle er i ferd med å sikre seg signaturen til Jordan Lukaku (24). Venstrebacken skal gjennomgå den medisinske sjekken i kveld. Spilleren kommer fra Lazio, og det er i første omgang snakk om et lån ut sesongen. Det er foreløpig uavklart hvorvidt Newcastle har sikret seg muligheten til å gjøre overgangen permanent ved sesongslutt. Fra flere hold ryktes det imidlertid at det er tale om et lån med opsjon på kjøp. Jordan er lillebroren til den mer kjente Romelu. Jordan har åtte kamper for Belgias A-landslag. The Chronicle melder at dersom 24-åringen består den medisinske sjekken i kveld, så vil klubben rekke å signere spilleren i tide til kampen mot Watford. Selv om Lukaku da vil være disponibel, er imidlertid et annet spørsmål om Benitez ønsker å bruke venstrebacken fra første stund.

Lukakus forestående overgang til Newcastle, har sannsynligvis den følge at Newcastles jakt etter venstrebacker avsluttes. Som TAN tidligere denne uken videreformidlet, var klubben i samtaler med Monaco om en overgang for Antonio Barreca (23). Den overgangen blir det nok neppe noe av nå. Newcastle hadde for øvrig denne uken på plass en avtale med Atletico Madrid, som kunne medført at kantspilleren Gelson Martins (23) endte opp på Tyneside. Portugiseren var i samtaler med representanter fra klubben i går, men gjorde det da klart at han ikke ønsket å slutte seg til The Magpies.

For øvrig linkes Newcastle daglig til Miguel Almiron. Atlanta-profilen skal være den spilleren som står øverst på blokken til Benitez, men klubbene har ikke kommet til enighet om en overgang. Klubbene skal imidlertid fremdeles være på talefot, og en mulig overgang kan derfor fremdeles skje. Flere medier har hevdet at Benitez kommer til å nekte å diskutere en mulig forlengelse av kontrakten sin, dersom Almiron ikke blir Newcastle-spiller denne måneden. Det gjenstår derfor å se om klubbledelsen overrasker oss i positiv retning på tampen av overgangsvinduet. Noe som muligens styrker håpet om at en overgang kan skje, er at Atlanta i dag signerte Gonzalo Martinez, som spiller i samme posisjon som Almiron. En annen faktor – som kan være i favør av en overgang – er at reglene i MLS tillater kun at klubbene kan ha tre spillere som tjener over et visst beløp. Atlanta har nå fire spillere, hvorav én av dem er nettopp Almiron.

Utgående:
West Bromwich skal være svært interesserte i å hente Jacob Murphy på lån ut sesongen. The Chronicle melder imidlertid at dette bare kommer til å skje, hvis Benitez rekker å signere en annen kantspiller. Lukaku kan også spille på venstrekanten, men er nok tiltenkt en back- eller vingbackrolle.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login