St James’ Park beskyttes av fansen

Oppdatert: 16. October 2014

Newcastle United sin hjemmestadion ble torsdag oppført som en “Eiendom med samfunnsverdi” (Asset of Community Value). Det betyr at supporterne har førstevalg på å kjøpe stadion hvis det noen gang blir lagt ut for salg.

Det var Newcastle United Supporters Trust (NUST) som sendte en søknad til de lokale myndighetene om å få førsterett på et eventuelt kjøp om stadion skulle bli lagt ut for salg i fremtiden. Det som har vært klubbens hjem siden 1892 blir oppført som en eiendom med stor betydning for det lokale samfunnet, og dermed vil NUST ha førsterett om Mike Ashley finner ut at han vil selge St James’ Park.

“Viktigheten av St James’ Park for Newcastle United er kjent for hele verden. Dette betyr at St James’ Park ikke kan bli solgt uten at lokalsamfunnet blir informert om det, og gis muligheten til å by på det selv,” sier NUST i en uttalelse.

Muligheten for å liste en eiendom som en “Eiendom med samfunnsverdi”, eller Asset of Community Value, stammer fra en relativt ny lovendring i Storbritannia. En eiendom er av verdi for samfunnet hvis dens bruk er for å fremme sosial velvære eller sosiale interesser for lokalsamfunnet. Hvor mye velvære det er på St James’ om dagen er diskutabelt, men den har heldigvis en lokal interesse rundt seg. Forslaget om å liste eiendommen må komme fra en lokal og frivillig instans, og det er altså her at NUST kommer inn i bildet. Eiendommen vil være på denne listen i 5 år, og hvis den blir lagt ut for salg har lokalsamfunnet 6 uker på seg til å komme med et bud – og fire og en halv måned på seg til å finansiere kjøpet.

Blant annet så er Old Trafford og Anfield også oppført på denne listen, og det gir altså Toon Army et sikkerhetsnett i tilfelle Mike Ashley finner ut at han kan tjene penger på et stadionsalg. De fleste husker at han har tidligere prøvd å selge rettighetene til stadionnavnet, i tillegg til sesongen da vi var i Championship da stadion (på papiret) het Sports Direct Stadium.

Howay!

You must be logged in to post a comment Login