Flere landslagsspillere i sving

Oppdatert: 15. October 2014

Vi gir deg en oppdatering på Newcastle-spillerne som har vært i aksjon den siste uken.

Landslag er en merkelig greie. Hvis man etter tirsdagens kamper ser på de 8 gruppene i EM-kvalikken så blir de henholdsvis toppet av land som Island, Wales, Slovakia, Polen, England, Nord Irland, Østerrike, Kroatia og Albania. Gledelig for oss nordmenn så ligger vi bra posisjonert etter seire mot henholdsvis Malta og Bulgaria. Men her i Toon Army Norway så holder vi et ekstra øye med de som er under kontrakt med vårt kjære Newcastle. I utgangspunktet burde en landslagspause vært et fint pusterom for våre spillere, som fremdeles sliter i Premier League, der noen spillere kunne fått hvilt seg litt og noen kunne spilt på seg litt selvtillit.

Opprinnelig skulle Newcastle være akseptabelt representert på det nederlandske landslaget denne uken, men den gang ei. På grunn av en muskelskade som Janmaat fikk under 2-2 kampen mot Swansea, ble han erstattet allerede før de samlet seg i Amsterdam for å spille mot Kazakhstan. Det skal likevel være en mulighet for at han er klar til helgens oppgjør mot Leicester. Verre er det for vår førstekeeper Tim Krul. Dessverre så pådro han seg en albueskade på trening hvor han så ble sendt hjem til Tyneside for videre evaluering, og det fryktes at han ikke blir klar til helgen. Legg til Siem De Jongs skade i det oransje regnestykket, så er det ikke rart at de taper for Island. Mannen som skal erstatte Krul til helgen er naturligvis Rob Elliot, som har varmet benken også internasjonalt for Irland som har slått Gibraltar og spilt uavgjort borte mot Tyskland denne runden. Elliot har riktig nok spilt begge ligacupkampene for Newcastle mot Gillingham og Crystal Palace, så sånn sett har vi enda ikke tapt en kamp i år med iren mellom stengene. Det er også knyttet usikkerhet rundt Paul Dummet som måtte trekke seg fra den walisiske troppen på grunn av en muskelskade, et kjent fenomen blant backer i Newcastle.

Da Newcastle nå faktisk topper skadetabellen i Premier League (med 1 mer enn Arsenal!) så får kanskje Shane Ferguson sjansen igjen. Venstrekanten har spilt begge kampene for et imponerende Nord Irland som har vunnet begge sine kamper med 2-0. Det rapporteres også at Ferguson fikk en assist mot Færeøyene. Sissoko og Cabella har begge spilt vennskapskamper for Frankrike mot henholdsvis Portugal og Armenia, og skal ha gjort det bra der uten å ha vært direkte delaktig i noen av målene. Våre afrikanske landslagsspillere har også vært i aksjon, henholdsvis Papiss Cisse og Cheick Tiote. Førstnevnte gikk (for en gangs skyld?) målløs av banen mot Tunisia, men får en ny sjanse igjen i morgen (15. oktober) mot samme lag.

Ellers, blant de litt yngre så gjorde Olivier Kemen sine første bidrag for Frankrike U19, blant annet med en suser fra 25 meter mot Liechtenstein, mens stortalentet Freddie Woodman (bildet) holdt nullen for England U19 mot Hviterussland. Ikke verst for en 17-åring. I tillegg så var Janmaal Lascelles en ubenyttet reserve for England U21. 

You must be logged in to post a comment Login