Favoritter til å sikre seg Doumbia

Oppdatert: 24. October 2014

Flere medier melder at Newcastle skal nå være favoritt til å sikre seg storscoreren til CSKA Moscow, foran andre interesserte som Everton, når overgangsvinduet igjen åpnes i januar.

Et lite overgangsrykte som har dukket opp på høstkvelden som er verdt å rapportere, er at at diverse medier melder at Newcastle nå skal være foran Everton på Seydou Doumbias prioriteringsliste hvis han skal skifte klubb i januar. Doumbia står med vannvittige 60 mål på 89 kamper for de russiske mestrene som signerte han i 2010, og med like imponerende 50 nettkjenninger på 64 kamper for sveitsiske Young Boys. Det er ikke første gang at 26-åringen blir linket til Premier League og Tyneside, de siste to sesongene har han vært hyppig linket til blant annet Newcastle, Everton, Spurs og flere europeiske toppklubber. Kontrakten hans med CSKA Moscow går ut om ett år, og det ryktes at en eventuell overgangssum skal ligge på rundt 100 millioner kroner.

Newcastle skal være ivrig på å sikre seg en spiss i januar, ettersom Papiss Cisse mest sannsynlig vil forsvinne til Afrikamesterskapet i flere uker. Mange stusser nok over at de da er ute etter en spiss fra Elfenbenkysten, men Doumbia la opp på landslaget etter at han ble utelatt fra troppen som reiste til VM i Brasil i sommer. Han vil dermed ikke være like problematisk som andre afrikanske spillere når det gjelder mesterskapet som spilles (kanskje litt for ofte) i januar og februar. Som spillertype er Doumbia en kjapp gjennombruddsspiss, og kan sånn sett sammenlignes med tidligere Newcastle-profil Obafemi Martins.

Mange etterlyser en litt mer duellsterk spiss på topp sammen med Papiss Cisse, mens dette vil være en mer bakromsspiss lik det vi allerede har i Ayoze Perez (men en del år eldre). Er dette en spiss som Toon Army vil trykke til sitt hjerte? Kan han forsette målformen under Alan Pardew?

You must be logged in to post a comment Login