Spillervurderinger: Aston Villa 0-0 Newcastle

Oppdatert: 25. August 2014

Daryl Janmaat var i en klasse for seg da Newcastle igjen mislyktes i å skåre.

Med sesongens to første Premier League-kamper unnagjort står Newcastle ennå uten skåring. Defensivt ser imidlertid Alan Pardews menn ut til å henge fint sammen. Kanskje vil noen til og med påstå at den defensive organiseringen har gått utover angrepsspillet.

Les mer: http://newutd.no/mallost-i-birmingham/

Denne sesongen kommer vi i Toon Army Norway-redaksjonen til å vurdere Newcastle-spillerne etter hver kamp. Spillervurderingene etter kampen mot Aston Villa er gjort av Magnus Braaten.

Spillervurderinger (1-10)

Tim Krul: 6

Det er aldri lett å vurdere en keepers prestasjoner når motstanderlaget ikke får et eneste skudd på mål. Krul oste uansett trygghet som vanlig, og hans kommunikasjon med det bakre leddet er upåklagelig.

Paul Dummett: 6

Mange hadde kanskje ventet at Massadio Haïdara skulle få sjansen mot Aston Villa. Dummett ser imidlertid ut til å ha vunnet Pardews tillit, og så langt har han ikke gjort seg bort. I første omgang på Villa Park hadde han tidvis problemer med en god Charles N’Zogbia, men i andre omgang løftet waliseren seg flere hakk. Innlegget hans til Ayoze Pérez var av høy kvalitet.

Mike Williamson: 5

Til tross for rent bur var det ingen av midtstopperne våre som gjorde noen spektakulær figur. Som så mange ganger før var Williamson dyktig i førsteforsvarerjobben, men ellers så han ofte litt klønete ut. Heller ikke med ballen i beina virket han spesielt trygg. Engelskmannen pådro seg dessuten et rødt kort.

UTVIST: Mike Williamson pådro seg to gule kort på Villa Park.

UTVIST: Mike Williamson pådro seg to gule kort på Villa Park.

Fabricio Coloccini: 6

De tamme Villa-angriperne maktet aldri å sette Coloccini på de helt store prøvene. Argentineren tapte likevel over halvparten av hodeduellene sine, og bør ikke være altfor begeistret over egen innsats. Kapteinens viktighet i oppspillsfasen trekker han opp til en svak sekser.

Daryl Janmaat: 8 (lagets beste)

Til tross for sin posisjon som høyreback var Janmaat kanskje vår største trussel offensivt. Hans evne til å tørre å gi slipp på alt som heter posisjon, gjør savnet av Mathieu Debuchy forsvinnende lite. Med sin ekstreme kondisjon er han likevel alltid på plass når vi forsvarer oss. Med unntak av en klønete klarering var nederlenderens defensive spill så godt som feilfritt.

Vurnon Anita: 6

I sommer uttalte Anita at han ville tilegne seg en mer offensiv spillestil denne sesongen. Mot Aston Villa fikk vi se det absolutt motsatte. Tidvis kunne det nesten se ut som den lille midtbanespilleren forsøkte å overdrive sin egen spillestil. Sikre pasningsalternativer og fokus på balanse bidro uansett til at Newcastle kontrollerte ballen 60% av tiden.

Jack Colback: 6

Banens beste fra serieåpningen fortsatte i et fint spor på Villa Park. Colback dikterte som vanlig tempoet på en fin måte, men manglet noe av den tilstedeværelsen vi fikk se mot Manchester City. Sammen med en svært anonym Anita, ble det i overkant defensivt fra 24-åringen.

Yoan Gouffran: 5

En annen spiller som så ut til å overdrive spillestilen sin var Gouffran. Hans defensive bidrag varmer ethvert Newcastle-hjerte, men offensivt skjer det skremmende lite. Franskmannens antall pasninger bakover og på tvers var for høyt, og han så ikke ut til å stole på egne ferdigheter. At han etter hvert ble flyttet mer sentralt i banen hjalp ikke stort.

Moussa Sissoko: 7

Mange vil kanskje mene at Sissoko skapte for lite til å fortjene en sjuer. Han så uansett mye bedre ut med ball enn forrige helg, og flere ganger viste han prov på sin ufattelige fysikk. Da han i andre omgang ble dyttet ut på høyrekanten, demmet han fint opp for Aston Villas beste spiller, hans landsmann Aly Cissokho.

STERK: Moussa Sissokos fysikk er det svært få som kan matche.

STERK: Moussa Sissokos fysikk er det svært få som kan matche.

Rémy Cabella: 6

Sannsynligvis var alle verdens Newcastle-fans skuffede over driblefantens innsats. Den blendende teknikken vi så på St. James’ Park forrige helg var nesten borte. Fakta er likevel at Cabella skapte flest sjanser av alle Newcastles spillere (3), og lyktes med flest taklinger sammen med Dummett og Williamson (4). Det kvalifiserer til en svak sekser.

Emmanuel Rivière: 4

Etter en forholdsvis skuffende serieåpning, fulgte Rivière opp med en hårreisende forestilling i Birmingham. Den tidligere Monaco-spissen ble fullstendig nøytralisert av Ron Vlaar og Philippe Senderos – sistnevnte en av fjorårets svakeste stoppere i ligaen. Det skal sies at Rivière fikk lite å jobb med, men mest av skylden for den svake innsatsen må franskmannen ta selv.

Siem de Jong: 5

Det ble ingen drømmedebut for Siem de Jong. På de 25 minuttene han fikk til rådighet, berørte visekapteinen ballen bare sju ganger. Han lyktes altså ikke med å skape noe særlig. 25-åringen brant dessuten den store muligheten han fikk på tampen av kampen. To viktige klareringer fikk han imidlertid med seg.

Ayoze Pérez: –

På grunn av Williamsons røde kort fikk Pérez bare 13 minutter på banen. Spissen rakk likevel å bomme på en brukbar mulighet, for så å sette opp Siem de Jong på lekkert vis. På sosiale medier ropes det nå på å få se spanjolen fra start mot Brede Hangeland i Crystal Palace-forsvaret.

Steven Taylor: –

På grunn av det røde kortet fikk Taylor bare et par minutter på banen i sin første seriekamp for året. Engelskmannen rakk å berøre ballen én gang.

You must be logged in to post a comment Login