Spillervurderinger: Newcastle 0-2 Manchester City

Oppdatert: 18. August 2014

Med seks debutanter tapte Newcastle i åpningskampen. Flere stod likevel for brukbare prestasjoner.

For første gang på elleve kamper gikk Newcastle målløse av banen, mens Tim Krul måtte plukke to baller ut av nettet. I år som i fjor ble det altså tap i åpningskampen mot Manchester City.

Les mer: http://newutd.no/13134/

Denne sesongen kommer vi i Toon Army Norway-redaksjonen til å vurdere Newcastle-spillerne etter hver kamp. Spillervurderingene etter kampen mot Manchester City er gjort av Magnus Braaten.

Spillervurderinger (1-10)

Tim Krul: 6

Overraskende nok hadde ikke Krul altfor mye å styre med mot Manchester City. Flest involveringen hadde nederlenderen den første halvtimen, og han virket trygg både som skuddstopper og ute i feltet. Målene kan ikke sisteskansen ta skylden for.

Daryl Janmaat: 6

Janmaat, som i utgangspunktet er en offensiv høyreback, fikk i dag en veldig defensiv rolle. I likhet med Paul Dummett på motsatt side, ble debutanten stående i fireren unaturlig ofte. Når han først kom opp langs kanten viste han imidlertid at han er en verdig erstatter til Mathieu Debuchy. Defensivt hadde nederlenderen aldri mer enn middels kontroll på David Silva, og på 1-0-målet var markeringen for slapp.

Mike Williamson: 6

Som vanlig gikk 30-åringen knallhardt til i alle hodedueller (vant 75% av dem) og taklinger. Han hang også overraskende bra med de gangene The Sky Blues virkelig satte fart fremover. Ellers er han som kjent en veldig begrenset midtstopper, og på David Silvas mål svikter kommunikasjonen med Fabricio Coloccini fullstendig.

Fabricio Coloccini: 6

Også Coloccini må ta sin del av skylden for det første målet. På mål nummer ble argentineren offer for landsmann Agüeros fryktede rykk. Ellers var kapteinen like sikker og avslappet i pasningsspillet som han pleier (93% treffsikkerhet). Flere ganger slo han også lure baller gjennom midtbaneleddet.

Paul Dummett: 6

Med ønske om to defensivt innstilte backer, valgte Alan Pardew sin walisiske venstreback foran Massadio Haïdara. Med god timing i taklingene viste 22-åringen ved flere anledninger at det var et fornuftig valg. I andre omgang var han dessuten nære ved å skåre på en heading. Manchester Citys venstrekant, anført av den franske duoen Samir Nasri og Gaël Clichy, ble imidlertid litt i overkant. Spesielt var Clichy stadig en trussel fremover, hvilket Dummett slet med å håndtere.

Vurnon Anita: 5

Som vanlig var Anita sikker i pasningsspillet (93% treffsikkerhet), men ble i overkant forsiktig i hva han foretok seg. Den defensive prestasjonen var noe svakere enn vi er vant til. Etter smellen i duell med Silva, kom han aldri ordentlig inn i kampen igjen og ble tatt av etter en time.

Jack Colback: 7 (lagets beste)

Da den 24 år gamle geordien ruslet inn på St. James’ Park til sin hjemmedebut, lyste det stolthet av øynene hans. Den stoltheten var ikke mindre synlig underveis i kampen, for Colback var toneangivende de gangene Newcastle lyktes i å holde på ballen. Rødhåringens dødballfot imponerte alle, og vil trolig bli viktig utover i sesongen.

LAGETS BESTE: Jack Colback imponerte i hjemmedebuten.

LAGETS BESTE: Jack Colback imponerte i hjemmedebuten.

Yoan Gouffran: 5

Så lenge han var på banen slet Gouffran med å involvere seg i spillet. Altfor sjelden fikk han ballen, og de gangene han gjorde det mislyktes han i å skape noe. Støttepasninger og korte baller inn sentralt var stort sett det vi fikk se fra franskmannen. Det bør uansett nevnes at Clichy spilte en kanonkamp og gjorde livet surt for sin landsmann.

Moussa Sissoko: 6

Kraftpluggen fungerte brukbart som et slags bindeledd, men ble tvunget til å ta større defensivt ansvar enn han egentlig er skapt for. 25-åringen forsvant dessuten litt utover i kampen. Han bommet også på en bra mulighet like før 2-0-målet.

Rémy Cabella: 7

At Cabella raskt kommer til å bli en publikumsyndling råder det absolutt ingen tvil om. Lekne finter og frekke detaljer i hopetall gjør han til en morsom spiller å se på, og stort sett bruker han ferdighetene på en effektiv måte. Mot Manchester City var han dessverre noe upresis i avleveringene sine.

STILFULL: Rémy Cabella er en publikumsvennlig spiller.

STILFULL: Rémy Cabella er en publikumsvennlig spiller.

Emmanuel Rivière: 5

Det ble ingen drømmedebut for Rivière. Den første halvtimen kunne det virke som han aldri har skåret et mål, og heller ikke utover i kampen ble avslutningene noe særlig bedre. At han har fysikken i orden er det imidlertid ingen som kan betvile. Selv råsterke Vincent Kompany fikk store problemer med å hindre franskmannen i å skyte.

Gabriel Obertan: 5

På grunn av stillingen og Anitas skade fikk Obertan en halvtime på banen. Franskmannen har imponert i sommer, men fikk det ikke ut mot Manchester City. Faktisk var han omtrent usynlig.

Rolando Aarons: 6

En annen som har imponert mange i sommer er Aarons. 18-åringen fikk 20 minutter på banen i sin Premier League-debut, og gjorde en fin figur. Unggutten var også nære ved å skåre på en lekker volley mot slutten av kampen.

Ayoze Pérez: –

Med under ti minutter på banen blir det vanskelig å gi dagens sjette debutant en tallvurdering. Uansett var han bare noen centimetere fra en drømmedebut i sitt første minutt på banen, og virket generelt truende og god. Spanjolen hadde heller ingen pasningsfeil.

You must be logged in to post a comment Login