Speider på ire – i kveld

Oppdatert: 23. November 2016

Ifølge irske rapporter, sitter Newcastle-representanter på tribunen på Oriel Park i kveld, for å se Europa League-kampen mellom Dundalk og AZ Alkmaar. Brennhete Daryl Horgan (24) skal være formålet med turen.

Prisvinner
Newcastle har den siste tiden blitt linket til Dundalk-vingen Horgan. Den lynhurtige iren har hatt en fremragende sesong, og har særlig blitt lagt merke til for sine opptredener i Europa League. Han vant prisen for årets spiller i den irske eliteserien 2016, og ble tilbake i 2014 kåret til ligaens beste unge spiller. Fra venstrekanten er det blitt ti scoringer på Horgan denne sesongen, hvorav ett i Europa League. I tillegg ble ligatittelen et faktum – for tredje året på rad. Forrige sesong ble det totalt elleve scoringer, samt to cuptriumfer.

Tidligere denne måneden ble spilleren for første gang tatt ut på A-landslaget, men kom aldri på banen i kampen mot Østerrike. Han har utvilsomt blitt lagt merke til denne sesongen, og Sunderland, Aston Villa og Celtic er blant andre klubber som snuser på 24-åringen.

Sammenlignes med Newcastle-kjenning
En grunn til at kilder melder om massiv interesse i spilleren, er angivelig at Horgan er kontraktløs ved nyttår. Signaturen hans kan dermed sikres for bortimot ingenting. Risikoen som tas ved å hente spilleren er således lav, selv om han ikke har særlig erfaring ut over den irske eliteserien.

Det er ikke første gang Newcastle speider på spilleren, skal man tro tidligere rapporter. Ifølge kilder var representanter også til stede da Dundalk tapte 1-0 mot Horgans tidligere klubb Cork City i cupfinalen. Speidere skal også ha vært på plass da Irland møtte Østerrike, men da ble spilleren værende på benken. Angivelig har Newcastle også ved flere anledninger hatt spilleren i kikkerten, som for øvrig sammenlignes med vår eks irske rekrutt, Damien Duff.

You must be logged in to post a comment Login