Rafas ønskeliste

Oppdatert: 21. December 2016

Det er jul, noe som betyr at overgangsvinduet nærmer seg. Noe som også betyr at et stort antall spillere linkes til klubben vår. Øverst på listen til Rafa står naturligvis opprykk, men under bør man kunne finne noen spennende navn som han ønsker seg til klubben.

Newcastle har mye penger på bok, som følge av en massiv spillerflukt i sommer som involverte flere av våre største profiler. På samme tid i fjor, ble Shelvey, Townsend, Saivet og Doumbia (lån) hentet inn for å berge Premier League-plassen. De to sistnevnte var aldri i nærheten av å utgjøre en forskjell, og fikk dessuten aldri en ordentlig sjanse på A-laget. Shelvey begynte Newcastle-karrieren på elegant vis, men dabbet av da ting begynte å bli virkelig kritisk. Townsend leverte på sin side meget gode kamper for klubben – den korte tiden han var her.

Det er ventet at Benitez vil hente to eller tre spillere i løpet av januar. Opptil fem spillere forsvinner for å delta i Afrikamesterskapet, som begynner i midten av januar. Av dem er det svært sannsynlig at Diame, Atsu og Mbemba blir borte en stund, mens det er mer usikkert om Lazaar blir tatt ut i troppen. Nærliggende er det at marokkaneren skal representere landet sitt, men han ble vraket forrige Marokko var i aksjon. Tiote er den siste som kan forsvinne, men lite kamptrening gjør at ivorianeren sannsynligvis ikke reiser til Gabon. Et annet spørsmål er om spilleren fremdeles bor i Newcastle når vi bikker februar.

Det er særlig på midtbanen det synes å være behov for signeringer. En venstrekant og en kreativ midtbanespiller skal stå øverst på ønskelisten. Her skal dere få en liten oversikt over mulige investeringer.

Venstrekant
Christian Atsu vender nesen mot Gabon i begynnelsen av januar. Ettersom Ghana er en av favorittene til å seile til topps, kan han miste opptil syv kamper. I tillegg er Rolando Aarons ute resten av sesongen. Lazaar kan også operere på venstrekanten, men han kan også ende opp i Gabon. Gouffran har vært en klassespiller denne sesongen, men slik stoda er per nå, så er han klubbløs ved sesongslutt. Om Atsu er Newcastle-spillere neste sesong, er også ikke avklart enda. Alt ligger derfor til rette for at en kantspiller hentes i januar.

Newcastle speidet på Daryl Hogan (24), men spilleren har nå signert for Preston. Ellers er det ikke et stort antall navngitte kantspillere som linkes til Newcastle i media for øyeblikket. Alt tyder imidlertid på at Newcastle fremdeles har Anthony Knockaert i kikkerten. Newcastle forsøkte å hente spilleren i sommer, men Brighton krevde store summer for spilleren. Franskmannen har scoret syv mål denne sesongen, og notert seg for én assist. Han operer primært på høyrekanten, men 25-åringen, Ritchie og Atsu kan alle bekle motsatt side. Det meste tyder vel på at Brighton stenger for en overgang, da de også er på stø kurs mot Premier League. Et svært høyt bud er iallfall et minimum om Newcastle skal ha noen sjanse til å hente ballteknikeren i det forestående overgangsvinduet.

Kreativ midtbanespiller
Det er ingen tvil om at Newcastle besitter en svært kreativ midtbanespiller i Jonjo Shelvey. Svært mye av spillet går via, eller startes av, 24-åringens presise slegge. Mye forsvinner om man fjerner engelskmannen fra startoppstillingen. Dessverre tyder det meste på at han mister fem strake kamper denne sesongen, som følge av FAs sanksjon, som ble ilagt denne uken. I tillegg mister Diamé, som ble hentet for å tilføre laget scoringer fra midtbaneleddet, flere kamper ved årsskiftet. Foruten den nevnte duoen, er det lite kreativitet sentralt på midtbanen.

En spiller Newcastle utvilsomt følger tett, er 28 år gamle Alan Judge. Han hadde nok vært Newcastle-spiller i skrivende stund om det ikke hadde vært for at prognosen for skadecomeback lå lenger frem i tid enn hva partene hadde håpet på. Iren var nemlig på Tyneside i møte med Newcastle i august, og alt tydet på at han skulle signere. Men kanskje partene hadde det kommende overgangsvinduet for øyet da de møttes. Brentford-spilleren var i forrykende form frem til han fikk en skrekkskade 9. april. På 38 kamper noterte Judge seg for 14 scoringer og 13 assists forrige sesong. Han kan operere i samtlige posisjoner på midtbanen, og vil derfor også kunne være et alternativ for Benitez på den såre venstrekanten. Kontrakten hans går ut til sommeren, og han kan derfor komme for en svært lav sum. Eventuelt står spilleren fritt til å signere en kontrakt i januar med sikte på en gratis overgang til sommeren med en hvilken som helst klubb.

En annen spiller Newcastle har blitt linket til de siste dagene er Chelseas Ruben Loftus-Cheek. Spilleren har rukket å bli 20 år, men har bare fått ett innhopp i ligaen denne sesongen, og spilleren vil dermed sannsynligvis bli utleid i januar. Newcastle bør i utgangspunktet stå i grei posisjon hvis Chelsea ønsker å sende engelskmannen ut på lån. Benitez har gode kontakter i Chelsea, som følge av at han hadde et vikariat i klubben i 2012-13-sesongen. Atsu har allerede ankommet, noe som kan ha åpnet en dør med tanke på ytterligere ervervelser fra The Blues.

To andre spillere Newcastle har blitt linket til som opererer sentralt, er Fabian Delph (27) og James McCarthy (26). Sistnevnte forsøkte Benitez å hente i sommer, skal man tro rapportene som ble publisert da. McCarthy skal være misfornøyd etter at Ronald Koeman kom til roret i Everton. Iren har bare syv ligakamper i beltet denne sesongen, men har rett nok vært ute med en lengre skade. Newcastle må iallfall vente seg tøff kamp om midtbanespillerens signatur, om han bestemmer seg for klubbskifte. City-spiller Delph er desto mer i kulden. Skader har sin del av skylden, men en overgang bør være på agendaen for hans del. Både Delph og McCarthy er kanskje ikke av den mest kreative sorten, men etter alle solemerker å dømme må rommene etter Tiote fylles.

You must be logged in to post a comment Login