Ettertraktet talent i søkelyset

Oppdatert: 13. November 2016

Ifølge kilder i Belgia kommer Newcastle til å legge et bud på bordet for Genks Wilfred Ndidi allerede i januar.

The Chronicle har tidligere skrevet at Newcastle ved en rekke anledninger har hatt speidere til stede i Belgia denne høsten. Samme avis skrev også for en stund tilbake at Newcastle-representanter var på plass da Genk spilte mot Sassuolo i Europaligaen. Da ble tre spillere fremhevet som mulige sjeler som Newcastle hadde i kikkerten. Den unge nigerianske stopperen Wilfred Ndidi var en av dem, og nå, måneder senere, synes The Chronicle å ha mye hold i spådommen sin.

Ndidi blir 20 år neste måned, og har allerede seks kamper for Nigerias A-landslag. Den svært anvendelige spilleren kan brukes i samtlige defensive posisjoner, men brukes primært som midtbaneanker. Han har allerede 74 kamper for Genk, og ankom klubben så sent som i 2015. Spilleren er svært ettertraktet, og Genk avslo deriblant et bud på 5 millioner pund fra Hamburg i sommer. Også Tottenham er sagt å ha spilleren i kikkerten.

Newcastle har ikke akkurat mangelvare i den defensive posisjonen på midtbanen. Jack Colback, Isaac Hayden, Vurnon Anita, Jonjo Shelvey, Mo Diame kan alle brukes i posisjonen. I tillegg har Ciaran Clark operert i posisjonen ved flere anledninger for Aston Villa. Angivelig, om ryktene er sanne, så ser Benitez den lovende nigerianeren som en erstatter for Cheick Tiote. Han forsvinner etter alle solemerker å dømme i januarvinduet. I tillegg har ikke Anita per nå blitt tilbudt ny kontrakt, da den utløper til sommeren. Benitez har også vist at han helst bruker nederlenderen som back.

Ifølge kilder fra Belgia skal Ndidi ha en pris på rundt 8 millioner pund. Det kommer ikke å stå på prisen om Ndidi blir en nyervervelse på Tyneside ved årsskiftet. Spørsmålet er om Newcastle blir for små om de virkelig store klubbene også har nigerianeren på blokken sin. Heldigvis har Newcastle stø kurs mot Premier League og ikke minst: Rafa Benitez!

You must be logged in to post a comment Login