Spanjol klar for klubben

Oppdatert: 21. July 2017

Newcastle kunne i dag offentliggjøre kjøpet av den spanske høyrebacken Javier Manquillo.

De tre siste dagene har det vært klart at 23-åringen har vært nær en overgang til klubben. På sin offisielle hjemmeside skriver Newcastle United at spilleren har skrevet under på en treårskontrakt. Overgangssummen skal angivelig ligge på omkring 4,5 millioner pund.

Javier Manquillo kommer fra Atletico Madrid, hvor han bare fikk 17 obligatoriske kamper for hovedstadsklubben. Spanjolen kan vise til tre låneopphold i henholdsvis Liverpool, Marseille og Sunderland. Forrige sesong ble tilbragt hos erkerivalen, hvor han ikke maktet å gjøre høyrebackposisjonen til sin egen. På 22 kamper for The Mackems ble det én scoring på spanjolen. Det er backens eneste scoring på seniornivå! Sitt mest vellykkede opphold var i franske Marseille, hvor han spilte totalt 43 kamper for klubben.

Spilleren kan vise til U-landslagskamper for Spania fra u17- til u21-nivå. I sitt aller første intervju uttaler spilleren at han nå har muligheten til å spille for den største klubben i Nordøst-England, som nok må oppfattes som et stikk til Sunderland-skaren.

På klubbens offisielle hjemmeside siteres Benitez på at spilleren kan bekle både høyre- og venstrebacken, og at spilleren således vil bidra til å øke konkurransen blant backspillerne. Benitez fremhevet også at Manquillo utvilsomt har solide ferdigheter, og at han har masse av motivasjon i seg fordi spilleren ikke har funnet seg til rette den siste tiden.

You must be logged in to post a comment Login