Snytt for viktig poeng

Oppdatert: 17. March 2013

Newcastle spilte ingen stor kamp, men to grove dommeravgjørelser gjorde sitt til at Wigan vant 2-1 med en scoring like før full tid. Santon scoret Newcastles mål.

Pardew måtte stille uten flere av sine beste spillere i Krul, Coloccini, Cabaye og Ben Arfa som alle er ute. Newcastle startet med Elliot, Santon, Mbiwa, Taylor, Debuchy, Marveaux, Sissoko, Tiote, Gutierrez, Gouffran, Cisse.

Verre skulle det bli, for før 25 minutter var spilt måtte både Debuchy og hans erstatter Haidara ut med skade. Sistnevnte ble offer av en vanvittig stygg takling fra McManaman som var skinnheldig som slapp unna det røde. Faktisk blåste ikke en gang dommer Halsey frispark.

Newcastle startet kampen slapt, men hadde en stor mulighet til å score allerede i åpningsminuttene. Steven Taylor rev seg løs på en corner og headet rett på keeper fra kort hold.

I stedet var det vertene som fikk ballen i nettet på sin første sjanse. Et farlig innlegg ble ikke skikkelig klarert, og Beausejour skjøt mellom beina på Elliot og i mål fra 5 meter.

Det kunne fort ha blitt 2-0 da en frisk Maloney fintet seg løs, men avslutningen ble reddet av vår sisteskanse.

Like før pause fikk Papiss Cisse stå umarkert rett foran mål. Skuddet var usedvanlig svakt og endte i en høy bue langt over mål.

Etter pause var Newcastle friskest, og det var ikke ufortjent at Davide Santon fikk sitt første mål for klubben et kvarter før full tid. Backen kom med opp på et fint løp og plasserte ballen nydelig i keepers lengste hjørne. En flott prestasjon av italieneren som var skyldig i vårt første mål som følge av en dårlig klarering.

Newcastle presset på etter scoringen, og Cisse var millimetere unna å gi laget ledelsen. Senegaleseren kastet fram en fot på et flott innlegg fra venstre kant, bare for å se at forsøket ble blokkert til corner av en Wigan-forsvarer.

I det 89. minutt fikk Wigan corner. Ballen ble slått inn i feltet og touchet hånda til Figueroa, før den endte opp hos en umarkert Arouna Kone som satte ballen inn bak Elliot. 2-1 og en ekstremt viktig seier for Wigan som sliter under streken.

I stedet for 9 poengs luke ned til streken er det nå bare 6 poeng som skiller, og Wigan har én kamp mindre spilt. I sannhetens navn skal det sies at også Perch burde ha blitt utvist for to gule, samt at vi må huske på at Wigan ble grundig bortdømt på SJP tidligere i sesongen.

I neste runde (om to uker) venter City på bortebane.

You must be logged in to post a comment Login