Et sekunds Marve-magi!

Oppdatert: 11. March 2013

Det så lenge ut til at det beste vi kunne komme unna med var et poeng mot et godt organisert Stoke-lag, men så dukket Marveaux opp.


Pardew har begynt å få en favoritt-11`er nå, og så lenge Ben Arfa ikke er helt klar så er det Jonas og Gouffran som bekler vingene. Alles håp er at klippekortet til Jonas snart ryker.
Stoke wanket opp med et mannskap bestående av få kreative sjeler og mye pondus. Et lag bare en mor kan elske.

SPILL  PÅ STOKE SINE PRINSIPPER
Newcastle skaffer seg kjapt et overtak i kampen mot et Stoke-lag som ikke har skapt en stor målsjanse på to hele kamper! Stoke overbefolker midten og tvinger oss ut  på kantene der særlig Debuchy får mye plass. Innlegg er dog noe Stoke er meget gode på, og vi har ingen å sikte på. Balltempoet sentralt er for lavt til å få flytta på midtbanen til Stoke og vi skaper derfor lite.
Jeg teller en stor sjanse for oss i førsteomgang. Cabaye trer en ball i bakrom rettet Gouffran, den tar en retningsforandring og får en litt rar skru. Gouffran må avslutte på en sprett og ballen går over fra åtte meter.

Lite skapes i første omgang.

Til pause går man uten mål.

TAKTISK GREP
Pardew tar grep i pausen. Legger om til 4-4-2 for å få flere alternativer sentralt på topp. Gouffran og Cissè utgjør spissparet mens Sissoko går ut på høyrekant. Dette gir nesten umiddelbart uttelling. Tiote slår igjennom til Sissoko som møter en utrusende Begovic, han får vippet ballen over, men ballen går utenfor. Begovic meier ned Sissoko, men dommeren er aldri i nærheten av å dømme straffespark.
Andre omgang bærer også preg av en del knuffing mellom spillere, noe som blant annet gir et gult kort til Cisse.

Cabaye het i toppen som alltid

Newcastle har god kontroll, men etter 64 minutter mister Tiotè hodet. Walters beveger seg inn i 16-meteren etter kontring , Tiote gjør en forferdelig takling og bommer klart på ballen. Soleklar straffe. Straffen setter Walters sikkert i mål.

Etter dette ser jeg som Newcastle-supporter liten mulighet for å komme tilbake, på bakgrunn av det lille vi har skapt til nå. Men når enden er nær så dukker Glenn Whelan opp med en hjelpende pasning. En forferdelig pasning bakover blir snappet av Gouffran, men Begovic er utenfor 16-meteren og takler ballen unna. Den faller til Sissoko som fører mot 16-meteren og blir tatt like på utsiden.
Frisparket skal Cabaye ta, og Begovic stoler på en lang mur og stiller seg langt på den ene siden. Cabaye plotter ballen via tverrliggeren og ned, vår frisparkspesialist har nok et frisparkmål!

Cabaye har scort nok et mål

Vi greier ikke å skape det helt store, selv om vi konstant har ballen. Unggutten Adam Campbell får også sin hjemmedebut i Premier League, morro å se.

Vi får MANGE cornere, men disse er RÆVA (dette må jobbes med). Marveaux er satt inn, og det er han som står bak det som skjer på overtid.
Han mottar ball på 20-meter, og det er pakka med Stoke-spillere rundt 16-meteren, hans hovmesterblikk finner Cissè i feltet og han banker inn ballen. Newcastle har snudd det og får tre viktige poeng!

Cisse dunker inn seiersmålet!

Til uka venter Anczhi(?) som avgjør vår Europa-skjebne før Wigan venter til søndag.

Pardew tror vi kan klare topp ti!  (VIDEO)

KAMPFAKTA
0-1 Walters (str) 67 min
1-1 Cabaye 73 min
2-1 Cisse 92 min

LAGOPPSTILLINGER
NEWCASTLE (4-2-3-1): Elliot, Debuchy, Yanga-Mbiwa, Taylor, Santon (Haidara), Tiotè (Marveaux), Cabaye, Sissoko, Gouffran (Campbell), Jonas, Cisse

STOKE (4-4-2): Begovic, Shotton, Shawcross, Wilson, Wilkinson, Walters, Whelan, N`Zonzi, Cameron, Jerome (Whitehead), Crouch (Jones)

MIN BESTEMANN:  Taylor- Avkler Crouch som vinner få dueller. Psyker ut Begovic før målet til Cabaye.

You must be logged in to post a comment Login