Disse er på utgående kontrakter

Oppdatert: 14. December 2020

Newcastle har hele elleve førstelagsspillere som er på utgående kontrakter. Vi vurderer situasjonen til disse.

Dwight Gayle
Spissen har egentlig vært skadeplaget helt siden han ankom klubben, noe som nok er skyld i at han bare har notert seg for elleve scoringer på det øverste nivået i Newcastle-drakten. Forrige sesong leverte spissen kun fire mål på 20 ligakamper. Ser man nærmere på tallene finner man ut at Gayle kun startet ni av disse kampene, og at alle scoringene kom i løpet av de siste åtte serierundene. Fasiten denne sesongen er 21 minutter og én scoring. Det hører til historien at klubben tidligere har forsøkt å selge Gayle flere ganger etter opprykket, da Rafa Benitez mente at spissen ikke hadde kvaliteter til å score nok mål på det øverste nivået. Bruce har imidlertid gang på gang understreket hvor god 31-åringen er og at han tidligere har forsøkt å spissen hele tre ganger til klubber som han har ledetInteressen i spissen er iallfall enorm, både i bunnen av Premier League og i Championship. Det kan stilles spørsmåltegn ved om Gayle er en mann som kan bidra til at Newcastle etablerer seg på øvre halvdel av tabellen, men spissen kan være et godt alternativ på tampen av kampene. Ikke bli overrasket om spissen skriver under på en kortidsavtale med klubben.

DeAndre Yedlin
Amerikaneren har spilt tredjefiolin denne sesongen, og kan bare vise til tre opptredener så langt. Spilleren leverte under pari forrige sesong, noe som har resultert i at han har både Javier Manquillo og Emil Krafth foran seg i køen. Tilsynelatende har også Jacob Murphy havnet foran 27-åringen i køen som et alternativ på høyrebacken. Yedlin hadde en merkelig klausul i kontrakten sin som ble aktivert på tampen av forrige sesong, som innebar en rett til å innlede forhandlinger om en kontraktsforlengelse med klubben. Det er intet som tyder på at disse forhandlingene ledet noen sted. Klubben vil etter alle solemerker å dømme forsøke å selge spilleren i januar, for å unngå å risikere å miste spilleren uten vederlag ved sesongslutt.

Achraf Lazaar
Marokkaneren har rett og slett vært et horribelt kjøp, og klubben har forsøkt å kvitte seg med spilleren helt siden opprykket ble et faktum. Ventrebacken har imidlertid ikke vært interessert i å forlate klubben på permanent basis, da ingen potensielle arbeidsgivere har vært i stand til å tilby samme betingelser som Newcastle. Klubben vil forsøke låne ut Lazaar i januar, for å spare noen gryn når man går inn i 28-åringens siste måneder i klubben.

Christian Atsu

Ghaneseren har ingen fremtid i klubben etter å ha blitt utelatt fra 25-mannstroppen for første halvdel av sesongen. Klubber i Championship og Skottland er interessert i å hente kantspiller i januar, og Newcastle øyner nok et visst håp om å få noen grunker for 28-åringen.

Fabian Schar
Midtstopperen har til gode å bevise at han kan levere stabilt på et høyt nivå. Sveitseren tok Premier League med storm i sin første sesong i Newcastle-drakten, men har vært svak og virket uinteressert siden forrige sesong startet. Ifølge The Chronicle har Newcastle opsjon på å forlenge midtstopperens kontrakt med ett år. Til tross for noen svake prestasjoner vil det overraske om klubben ikke aktiverer opsjonen, dersom rapportene fra lokalavisen stemmer. Newcastle risikerer å miste sveitseren for slikk og ingenting dersom ikke 29-åringens fremtid i klubben avklares innen kort tid.

Jacob Murphy
Ifølge The Chronicle har klubben allerede innledet forhandlinger med kantspilleren om en kontraktsforlengelse. Spilleren selv ønsker å bli værende. Murphy har mange beundrere i Championship, i tillegg til at Rangers linkes hyppig til 25-åringen. Det springende punktet i kontraktsforhandlingene vil nok være fremtidsplanene for vingen, samt lengden på en eventuell avtale.

Andy Carroll
Kraftspissen var i en tilsvarende situasjon forrige sesong, og leverte da noen gode innhopp, selv om spissen ikke klarte å finne veien til nettmaskene. Carroll har fremdeles til gode å score etter sin etterlengtede hjemkomst til barndomsklubben. Så langt denne sesongen har ikke den snart 32 år gamle spilleren bidratt noe særlig på gressmatten. For øyeblikket taler nok det meste for at kontrakten ikke forlenges.

Henri Saivet
Senegaleseren har ingen fremtid i klubben. Klubben vil forsøke å leie han ut i januar, men er nok forberedt på at han forblir på Tyneside frem til sommeren.

Federico Fernandez
Det er bare ni måneder siden Fedes kontrakt ble forlenget. Den gang aktiverte klubben en opsjon som sikret at argentineren ble værende ett år ekstra i klubben. Fernandez har vært en bauta i forsvaret helt siden han kom til klubben for to og et halvt år siden, og har blitt et av de første navnene på blokken, når Steve Bruce skal komponere sin startellever. Alt tyder på at 31-åringen blir værende på Tyneside også neste sesong.

Ciaran Clark
Den irske landslagsspilleren har bare spilt fem kamper denne sesongen, som i hovedsak skyldes skadeproblemer. Clark har vært i startelleveren i de siste tre kampene, og Newcastle har med det sett mye tryggere ut defensivt. På de fem kampene midtstopperen har spilt, hvorav to cupkamper, har The Magpies bare sluppet inn tre mål, samt holdt nullen et tilsvarende antall ganger. Clark hadde en høy stjerne hos Rafa Benitez, og har også høstet mye skryt fra sin nåværende sjef. En fortid med mye skadeproblemer er muligens det eneste som taler mot en kontraktsforlengelse for mannen som nærmere seg hundre kamper for klubben.

Rolando Aarons
Kantspilleren, som en gang så ut til å ha potensialet til å bli en nøkkelspiller for klubben, holdt på å slutte seg til Huddersfield på overgangsvinduets siste dag for noen måneder siden. Alt tyder på at Aarons slutter seg til Championship-klubben i januar. Det gjenstår imidlertid å se om spilleren lånes ut eller om Newcastle klarer å få med seg en mindre sum fra et eventuelt salg.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login