Skal være én av tre ledende kandidater

Oppdatert: 19. October 2021

Ifølge flere medier skal Eddie Howe (43) være én av de ledende kandidatene til å erstatte Steve Bruce.

Den tidligere Bournemouth-treneren, som fyller 44 år neste måned, ble fra flere hold hyllet for jobben han gjorde med The Cherries. Howe dirigerte klubben fra League Two til Premier League. Denne forvandlingen skjedde fra sesongen 2009/10 til 2014/15-sesongen. Innimellom denne perioden tilbragte treneren 1,5 sesonger i Burnley, som på daværende tidspunkt befant seg i Championship. Veien fra Championship til Premier League ble sikret med hjelp fra blant andre Matt Ritchie, Callum Wilson og Ryan Fraser. Den nevnte trioen bidro også sterkt til å holde laget på det øverste nivået i flere sesonger. For Ritchies del ble det kun med én sesong under Howes ledelse i Premier League, før han meldte overgang til Championship-klare Newcastle United.

Under Howes ledelse i Premier League ble det 91 tap, 56 seiere og 43 poengdelinger. Han ble utnevnt til månedens manager tre ganger; mars 2017, januar 2018 og november 2018. I klubbens første sesong på det øverste nivået ble det med en 16.-plass. De tre påfølgende sesongene ledet engelskmannen klubben til 9.-, 12.- og 14.-plasser, mens det i den femte sesongen endte med 18.-plass og nedrykk til Championship. Siden slutten av 19/20-sesongen har manageren vært arbeidsledig. Han takket i mai nei til muligheten til å lede Celtic.

Ifølge troverdige Graeme Bailey, som skriver for 90min, står trenerjobben mellom nevnte Howe, Paolo Fonseca og Lucien Favre. Den store fellesnevneren er at samtlige er arbeidsledige, og at alle allerede har vært intervjuet av det nye Newcastle-styret.

Paolo Fonseca er fra Mozambique, og trente senest Roma. Tidligere har han trent flere portugisiske klubber, deriblant Braga Porto og Pacos Ferreira. Han har også lagt bak seg flere sesonger som trener i ukrainske Shakthar Donetsk.

Lucien Favre er fra Sveits, og kan vise til en solid fotball-CV. Selv fikk han 24 landskamper for Sveits, og har de senere årene trent klubber som Hertha Berlin, Borussia Monchengladbach, Nice og senest Borussia Dortmund. Han trente blant andre Allan-Saint Maximin i Nice, og vil ha god kjennskap til landsmannen Fabian Schar.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login