Skader, virus og tett kampprogram

Oppdatert: 17. October 2016

Tett kampprogram krever bred stall. Og nå har skadene begynt å komme for Newcastle.

Med lørdagens seier friskt i minne, er det bare å forberede seg på neste batalje for Newcastle. Allerede tirsdag venter bortekamp mot Barnsley, og Benitez har  gitt en skadeoppdatering på fire Newcastle-spillere i forkant av turen til Oakwell.

I kjent Rafa-stil har rotasjon vært et sentralt tema denne sesongen. Og med tilnærmet null spillere på skadelisten, har det vært nok å velge mellom for spanjolen. Nå begynner imidlertid noen begrensninger å komme.

Newcastle-supporterne ble overrasket over å se Jamaal Lascelles bli tatt av banen tidlig i kampen lørdag, med Grant Hanley som erstatter. Nå forteller imidlertid Benitez at den tidligere Nottingham Forest-forsvareren skal være klar til tirsdagens oppgjør.

– Vi måtte ta ham av fordi han følte seg syk, men det var ikke snakk om noen skade, beroliger manageren.

Han har vi ikke sett…

Daryl Murphy har så langt ikke fått vist mye av sine kvaliteter siden han ankom Newcastle, og står uten spilletid etter overgangen. På toppen av det hele plukket spilleren opp en skade på landslagsoppdrag denne måneden.

Ifølge Benitez er ikke spissen helt klar for å returnere ennå, men skal være like ved.

– Daryl Murphy er nesten klar, og denne uken vil han bli friskmeldt. Men jeg er ikke sikker på om han vil være klar til tirsdag, sier manageren.

Den irske spissen vil derimot være svært aktuell til troppen førstkommende lørdag. Og da er det ironisk nok Ipswich, som Newcastle kjøpte Murphy fra, som gjester St. James’ Park.

Skadet midtstopper

To spillere som overraskende nok var utelatt fra lørdagens serierunde, var Chancel Mbemba og Matt Ritchie.

Det ble allerede lørdag klart at midtstopperen har fått en skade i et bein, og at han følges opp av det medisinske apparatet i Newcastle. Det er sagt at skaden ikke er alvorlig, men hvor raskt den unge spilleren er tilbake, er så langt ikke sagt.

Satt ut av virus

For stjerneskuddet Matt Ritchie ser det derimot langt bedre ut. Spilleren ble tatt ut av troppen lørdag på grunn av et virus, selv om spilleren selv følte at han var frisk og klar til å spille. Ifølge Benitez var dette forholdsregler fra klubbens side – en luksus man kunne koste på seg med Christian Atsu klar til å fylle rollen.

– Ritchie hadde et problem med viruset, men har uttrykt tydelig at han ønsker å spille. Vi hadde en samtale med legen og han sa at han ikke kunne spille – men faktum er at Ritchie ønsker det selv, noe som er et godt tegn, sier Benitez.

You must be logged in to post a comment Login