Gamez om fremtiden

Oppdatert: 29. October 2016

Han har ikke rukket å gjøre mye ut av seg i Newcastle-drakten, men Gamez har nå endelig blitt kvitt skadeplagene.

Tøff kamp om startplass
Det var gledelig å se den spanske høyrebacken i den endelige kamptroppen i dag. Men spanjolen har antageligvis et godt stykke arbeid foran seg om han ønsker å gjøre krav på en av backplassene. Anita og Yedlin har begge levert godt over middels på høyresiden, mens Dummett har også vært solid. I tillegg er Haidara også endelig skadefri igjen, og Lazaar har sørget for at waliseren holder seg på tærne.

Så langt har Gamez’ Newcastle-karriere handlet om småskader som han helt frem til nå ikke har greid å få helt has på. Spanjolen har bare én cupkamp på samvittigheten, samt et 18 minutters langt innhopp i Championship

Allerede planlagt hjemreisen?
I forkant av dagens oppgjør mellom Malaga og Atletico Madrid, som er Gamez’ tidligere klubber, ble han intervjuet av en spansk avis. Der uttalte han at han endelig var kvitt skadeplagene sine nå, men at han skulle ønske at han var i bedre fysisk forfatning. Noe som kanskje ikke er så rart når han har slitt med skader over en lengre periode, og derfor har fått dårlig med kamptrening.

Spanjolen fremstår klar på at han ønsker å avslutte karrieren i moderklubben Malaga, og det virker derfor sannsynlig at 31-åringen ikke forlenger kontrakten med Newcastle. Han skrev i sommer under på en toårskontrakt, noe som indikerer at både Benitez og spilleren er klar på at den rutinerte forsvarsspilleren opphold i England bare skulle være av den korte sorten.

I et ungt lag gir en så erfaren spiller som Gamez viktige bidrag både på feltet og i garderoben. Og det bør ikke være tvilsomt at han også kan bidra på banen. Men inntil videre må spanjolen overbevise stort på trening for å fortjene en plass i startoppstillingen.

You must be logged in to post a comment Login