Skadekrise i forsvaret

Oppdatert: 18. February 2015

Kun fire forsvarsspillere er skadefrie, etter at også Paul Dummett er uaktuell til neste kamp. Og nå venter Manchester City.

En allerede tynnslitt Newcastle-stall har nylig fått nok et skadefravær, etter at en kneskade setter Paul Dummett ute av spill de neste to ukene. Det betyr at Newcastle står igjen med fire friskmeldte a-lagsspillere som spiller i forsvar, når Manchester City og Aston Villa venter de kommende kampene.

23 år gamle Dummett pådro seg skaden i forrige kamp mot Crystal Palace på Selhurst Park. Fraværet vil sette et enda større press på John Carvers tropp, hvor Daryl Janmaat, Mike Williamson, Fabricio Coloccini og Massadio Haidara nå gjenstår som eneste alternativ.

Les også: Fem spillere lånes ut til Rangers

Vurnon Anita har tidligere fylt backplassen, og vil være et naturlig alternativ dersom ytterligere en forsvarsspiller pådrar seg skade. I tillegg kan Ryan Taylor ikle seg rollen, men spilleren har ikke vært på banen på tre måneder, og vil langt i fra representere noen ideell situasjon.

Supporterne har tidligere reagert på at Newcastle, som også i år har hatt problemer i de bakre rekker, har kvittet seg med spillere som Mapou Yanga-Mbiwa og Davide Santon. Med Steven Taylor ute til neste sesong, er det ingen tvil om at de to ville vært et kjærkomment tilskudd til stallen nå.

Les også: Santon forlater Newcastle og – Han ble presset ut av klubben

Selv unggutten Remie Streete ville vært en aktuell kandidat til startoppstillingen slik situasjonen er før de neste to kampene. Men heller ikke han er tilgjengelig, da han tidligere denne måneden gikk til Rangers på lån ut sesongen.

You must be logged in to post a comment Login