Sjokkerende avsløringer

Oppdatert: 07. July 2019

I et intervju med Daily Mail har Benitez lettet på sløret.

Bestemte seg tidlig
Som TAN tidligere har videreformidlet, ble det siste møtet mellom Benitez og klubbledelsen avholdt i midten av mai. Bare noen dager senere hevder Benitez at han ga beskjed om at han ikke kom til å forlenge med klubben. Dette står i direkte motstrid til det som har vært rapportert tidligere. Flere ganger etter dette tidspunktet har klubbledelsen gitt uttrykk for at de ikke har hatt andre trenere i kikkerten, og at de var optimistiske vedrørende Benitez’ fremtid.

Nå tyder det altså på at Mike Ashley og gjengen verken foretok seg noe for å få Benitez på andre tanker eller for å rekruttere en ny trener mellom det siste møtet og frem til 24. juni, da klubben kunngjorde at partene ikke ville komme til enighet om et forlenget samarbeid. I kunngjøringen het det at «Prosessen med å ansette en etterfølger vil nå begynne».

I artikkelen hevdes det også at Benitez skal ha krevd betydelig høyere lønn for å forlenge, og at det hele tiden var uaktuelt å binde seg for mer enn ett år. Grunnen til dette var manglende tillit til klubbledelsen. Som kjent krevde også Benitez større kontroll vedrørende rekruttering av nye spillere, noe som ikke var aktuelt for Mike Ashley.

Holder døren på gløtt
Benitez ønsket veldig gjerne å bli værende i klubben, gitt at forholdene var de rette. Benitez fant seg til rette i byen, og så klubbens potensiale. Båndet mellom Benitez og fansen har vært veldig sterkt siden serieavslutningen i nedrykksesongen, da Newcastle på svært imponerende vis rundspilte Tottenham og vant 5-1.

Benitez er innstilt på å gjennomføre kontrakten med sin nye arbeidsgiver, som strekker seg 2,5 år fremover. Etter det ønsker spanjolen å returnere til England, og ifølge Daily Mail utelukker ikke han en retur til Newcastle om han skulle få et attraktivt tilbud. Ifølge avisen skal Benitez ha sagt følgende:

«Man er alltid takknemlig for å komme tilbake til plasser hvor folk setter pris på dine prestasjoner og forpliktelser. Newcastle Uniteds fans har vært blant de beste i min trenerkarriere. Jeg kan bare tilby dem min takknemlighet. Jeg viste mine forpliktelser fra første dag og de har støttet meg hele tiden, selv når det ikke gikk bra på banen».

Ønsker å hente tidligere elev
Benitez har innrømmet at tilbudet fra sin nye arbeidsgiver var svært vanskelig å ikke godta. Men spanjolen selv hevder at det ikke bare er pengene som lokket han til klubben. Han har hele tiden ytret at han ønsker å konkurrere, vinne titler, noe han mener han kan gjøre i Dalian Yifang i Kina.

Daily Mail, Sky Sports og The Times hevder at en av de første Benitez ønsker å hente til sin nye klubb er Salomon Rondon. Venezuelaneren befant seg øverst på Rafas liste som Newcastle-manager, og det antas at spissen selv ønsker en overgang til Newcastle, til tross for at Benitez ikke lenger styrer den hardt rammede skuten. I en alder av snart 30 år ville det ikke overraske om Rondon satte kursen mot Kina, dersom et lukrativt tilbud skulle dukke opp. Men en permanent overgang til Newcastle blir det uansett etter alle solemerker å dømme ikke noe av. 

Ifølge Sky Sports-journalist Pete Graves er sannsynligheten stor for at Salomon Rondon og Benitez gjenforenes. Wolverhampton og West Ham er blant klubbene som også har vist interesse i spissen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login