Kaotiske tilstander venter

Oppdatert: 03. July 2019

Torsdag, i morgen, starter offisielt sesongoppkjøringen for Newcastle United. Og det uten en manager ved roret.

Troppene samles
Stemningen er alt annen enn god for dem av oss som har trykket klubben til våre bryster. I morgen ankommer majoriteten av spillerne treningsfeltet for å innlede starten på sesongoppkjøringen. Foruten dem som har vært opptatt med mesterskap i sommer, samles troppen i morgne. Dette inkluderer også spillerne som tilbragte forrige sesong på utlån, slik som Dwight Gayle, Jamie Sterry og Jacob Murphy. Men også velkjente, men kanskje noe bortglemte, skikkelser har nå returnert til klubben. Dette inkluderer spillere som Jack Colback, Rolando Aarons og Achraf Lazaar. Spillere som er gitt lengre fri som følge av mesterskap er Miguel Almiron, Henri Saivet, Freddie Woodman og Christian Atsu.

Et dystert syn og unike muligheter
Dessverre vil ikke Salomon Rondon returnere til klubben, noe heller ikke kontraktsløse Mo Diame vil gjøre. Ayoze Perez har også dessverre satt sine føtter i Leicester etter at en utkjøpsklausul lydene på 30 millioner pund ble aktivert. Om historien gjentar seg, atter en gang, kan Newcastle-fansen se langt etter at hele beløpet vil bli investert i nyervervelser. Dessverre lukter det ikke akkurat krutt av trioen Dwight Gayle, Joselu og Yoshinori Muto. Rondon og Perez nettet 23 Premier League-mål til sammen forrige sesong, i tillegg hadde de ni assists mellom seg. Muto og Joselu stod for tre scoringer til sammen. Sistnevnte har i en lengre tid nærmet seg en overgang til spanske Alaves, noe som i så fall ville betydd at Newcastles spisser kun har ett mål å vise til forrige sesong. Ikke akkurat positivt er det at en ny trener (les gjerne: klubben) muligens vil bli tvunget til å holde fast på den 29 år gamle spissen. Tingenes tilstand stinker.

Plutselig har også spillere som Colback, Aarons, Lazaar, Saivet, Gayle, Darlow, Elliot og Woodman ingen anelse om hvor deres fremtid befinner seg. Det gir dem fornyet håp om en fremtid på Tyneside at Benitez nå har dratt, men samtlige, med unntak av Darlow og Woodman, ble ikke ansett gode nok til å være en del av Premier League-troppen hans. I mangelen av spisser, usikkerheten sentralt på midtbanen med misfornøyde Isaac Hayden og Manchester United-aktuelle Sean Longstaff og med kun én venstreback (som for øvrig også er skadet), har plutselig Gayle, Colback, Saivet, og Lazaar fått nye håp om å ikle seg drakten igjen. Det er heller ikke utenkelig at Aarons blir tatt inn i varmen igjen av en ny trener om han skulle bli gitt sjansen til å imponere i sommer.

Tiden renner ut
Det store problemet er imidlertid at ingen vet ingenting om hva som skjer. Verken spillerne, Mike Ashley eller fansen. Det er heller ikke enkelt å kjøpe og selge spillere før man vet hvem som skal lede laget i tiden fremover. Klubben henger virkelig etter de andre klubbene, hvor de aller fleste har slått seg løs på overgangsmarkedet. Masse av tid har gått tapt, og historien viser at Newcastle er vanvittig trege med sine spillerkjøp. Om bare litt over en uke drar laget på treningsleir til Kina. Om bare litt over fem uker venter Arsenal på motsatt banehalvdel.

Managerløse Newcastle vil fra i morgen av bli ledet av Ben Dawson og Neil Redfearn. Mer informasjon om dem kan du finne her.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login