Trenervalget skal være tatt

Oppdatert: 10. July 2019

Ifølge flere medier skal Newcastle United ha identifisert Steve Bruce som sitt nåværende førstevalg til å ta over den hardtrammede skuten etter Rafael Benitez’ avgang.

Newcastle-supporter
Sky Sports er blant dem som i dag melder om at Newcastle kommer til å kontakte Sheffield Wednesday innen kort tid med den hensikt å løse ut Steve Bruce fra hans kontrakt med Championship-klubben. Den tidligere Sunderland-sjefen ankom klubben så sent som i februar, men det er ventet at 58-åringen ikke er vond å be dersom Newcastle faktisk skulle kontakte ham om en overgang. Bruce er nemlig Newcastle-fan og født i Corbridge, et lite tettsted i nærheten av byen.

Bruce har vært på treningsleir med Sheffield Wednesday de siste dagene, men returnerer i dag til England. Det kan få fortgang på Newcastles trenerjakt. Newcastle må imidlertid overbevise Bruce om å skifte beite, og komme til enighet med hans nåværende arbeidsgiver om en kompensasjon. Ifølge den troverdige The Sun-journalisten vil klubben kreve en sum som er «mye mye mer» enn én million pund, som er summen andre medier har spekulert i. Ifølge The Sun har manageren bare ett år igjen av sin kontrakt med klubben.

På mandag begynte sønnen hans, Alex Bruce, å følge Newcastle United på Instagram. Tilfeldig? Mye tyder på at det ikke er en tilfeldighet. Bettingsselskapene skal allerede ha stengt mulighetene til å sette penger på at 58-åringen blir Benitez’ arvtager.

Drømmeansettelse for enkelte?
Skulle Bruce ta over skuten, er det antagelig flere Newcastle-spillere som vil juble. Det kan nemlig redde karrieren til enkelte i klubben. Bruce hadde Rolando Aarons og Achraf Lazaar på lån i Sheffield Wednesday forrige sesong. Til tross for at duoen størsteparten av tiden var utilgjengelige på grunn av skadeavbrekk, imponerte duoen både manageren og fansen. Bruce var også Jack Colbacks sjef i Sunderland, og hadde Isaac Hayden på lån i Hull City. Bruce hadde også Diame i stallen sin da han ledet Hull til opprykk i 2015/16-sesongen, men senegaleseren har allerede sagt adjø til sine tidligere lagkamerater. Bruce har bruset ut superlativer om Diame tidligere, og vil nok neppe være fremmed for å hente midtbaneankeret tilbake om han skulle fått sjansen til det.

Flere på listen
The Chronicle har tidligere rapportert at Lee Charnley skal ha tilbragt flere dager rundt om i Europa i møter med treneres agenter. Flere navn, deriblant Mikel Arteta, Roberto Martinez og Patrick Vieira skal Newcastle også ha hatt på blokken, men ingen av dem skal ha latt seg lokke. Bruce skal hele tiden ha vært på listen over kandidater som klubben har vurdert, men det er uvisst hvor høyt han befant seg på denne.

Steve Bruce, skal ifølge ham selv, ved minst to anledninger ha takket nei til trenerjobben i Newcastle United. Dette har han begrunnet med at forholdene ikke var riktige på daværende tidspunkt. Disse uttalelsene kom da han var trener for The Mackems. Det store spørsmålet er om tiden er den rette for Bruce denne gangen.

Det er uvisst om den kommende treneren vil ha en mer tradisjonell trenerrolle eller om vedkommende vil gå inn i en managerrolle med en større stemme og et større ansvar for rekruttering av spillere og lignende.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login