Siste kamp før seriestart

Oppdatert: 10. August 2013

Preview: Etter å ha blitt invitert til å benytte Sporting Bragas treningsanlegg under oppholdet i Portugal tidligere i sommer, ønsker Newcastle portugiserne velkomne til St James’ Park lørdag.

 

Lørdag 10. august

Treningskamp – St. James’ Park

Kampstart: 1900 (norsk tid)

 

I dag kommer Braga på besøk til St James’ Park. Kampen er spennende for begge lag i forkant av den kommende sesongen, og også et verdig punktum for Newcastles Portugalinspirerte sommer.

 

SKAL HYLLES: 10. august er Robsons offisielle dag, og kampen mot Braga spilles til ære for fotballegenden.

Sir Bobby Robson

I tillegg til å fungere som sesongstartens generalprøve er kampen mot Braga en hyllest til Sir Robert Robson. Den tidligere storskåreren døde for drøye fire år siden, og lørdag er valgt ut som Football Association’s Sir Bobby Robson National Football Day. Engelskmannens karriere som manager og spiller strakk seg over en periode på nærmere 60 år, hvorav hans siste fem (1999-2004) var som Newcastlemanager.

Noen år før han kom til The Magpies, på midten av 90-tallet, var Bobby Robson en tur innom Portugal. Her trente han både Sporting Lisboa og FC Porto, og flere har derfor ment at Newcastles valg av Portugal som årets hoveddel av sesongoppkjøringen kan ha sammenheng med Robson. Uansett om det stemmer eller ei – Pardew mener det er fint å kunne feire fotballegenden mot portugisisk motstand:

Han er en person vi alle beundrer, og jeg ser spesielt opp til han som manager. Det hadde vært fint å kunne hedre han på en så spesiell dag, og jeg ser frem til å gjøre en ordentlig innsats som han ville vært stolt av. Forhåpentligvis blir det en offensiv kamp, hvilket var et kjennetegn for hans lag.

Bobby Robson skåret hele 124 mål for Fulham og West Bromwich mellom 1950 og 1962. Som manager var han innom hele åtte klubblag i fire forskjellige land, tillegg til hans åtte år som landslagssjef i England.

 

Sporting Braga

Sesongoppkjøringens siste treningskamp er, til tross for at den først og fremst er ment som en hyllest til Robson, ikke arrangert uten å tenke på motstanderens nivå. Braga er et merittert lag som blant annet deltok i fjorårets gruppespill i Champions League. Portugiserne har dessuten – med unntak av 2007/08- sesongen – avsluttet hver sesong de siste ti foregående årene som et av Liga son Zagres’ fem beste lag. Alan Pardew hadde følgende å si om laget vi slo 2-1 i Portugal forrige sommer:

Jeg synes det er fint at vi møter Braga. De lot oss bruke treningsanlegget deres i en uke, og vi har lenge hatt et godt forhold til dem. Derfor er det fint å kunne gi noe tilbake. Det vil dessuten bli en god kamp fordi de er et godt lag.

I tillegg til Newcastle har Braga møtt tre engelske lag så langt i sin sesongoppkjøring: Sheffield Wednesday (3-1), Norwich (2-2) og West Ham (1-0). Vår motstander for kvelden har med andre ord til gode å tape mot engelsk motstand i sommer.

 

Skadesituasjonen

Det har vært knyttet spenning til nylig innlånte Loïc Rémy leggskade, og om han vil rekke kampen. Slik det ser ut nå kan vi i beste fall håpe å få se et innhopp av franskmannen i løpet av seriestarten mot Manchester City. Sammy Ameobi slutter seg snart til Englands U21-tropp, men vil akkurat rekke kampen.

Fabricio Coloccini har hatt en trøblete vårsesong preget av skader og utenomsportslige problemer. Tidligere i sommer uttalte likevel Pardew at den kapteinen vil være helt avgjørende for lagets prestasjoner den kommende sesongen, og det var derfor ikke spesielt beleilig at den langhårede midtstopperen måtte ut med skade i tirsdagens kamp mot Rangers. Siste nytt er heldigvis at Coloccini skal være klar til seriestarten, men om man velger å bruke han i dagens kamp vites ikke.

En annen som sannsynligvis vil være tilbake for fullt når Premier League sparkes igang er Tim Krul. Keeperen fikk sine første 45 minutter i møtet med Rangers, og forventer å spille også mot Braga:

Jeg trenger selvfølgelig litt flere kamper for å nå toppformen, men vi har nesten to uker igjen til seriestart, og et par ordentlige treningsøkter kan være nok til å komme i form. Jeg vil sannsynligvis spille en del mot Braga.

SPILLEKLAR: Tim Krul ser frem til seriestart, og håper å spille litt mot Braga.

Laget ellers skal være relativt fritt for skader, men det er likevel vanskelig å si om Pardew vil stille med toppet lag fra start i dagens kamp. Vi tar utgangspunkt i at den planlagte førsteelleveren ihvertfall får en (drøy) omgang, og våger oss på å tippe laget fra start.

Antatt startellever

Krul

Debuchy, Yanga-M’biwa, S. Taylor, Santon

Tioté, Cabaye

Ben Arfa, Sissoko, Gutierrez

Cissé

You must be logged in to post a comment Login