Tøff sesongstart

Oppdatert: 18. August 2013

Preview: Newcastle gjester Etihad for sesongens første kamp i Premier League. Vi gir deg den nødvendige informasjonen i forkant av kampen.

Mandag 19. august

Premier League – Etihad Stadium

Kampstart: 2100 (norsk tid)

Dommer: Andre Marriner

 

Mandag avsluttes sesongens første serierunde i Premier League med oppgjøret Manchester City – Newcastle, og i likhet med alle serieåpninger er kampen svært viktig for begge lag. Den blåkledde delen av Manchester er heller ikke i år fornøyd med annet enn gull. Deres nye manager Pellegrini trenger derfor en god sesongstart for å få arbeidsro. Forventningene til at Newcastle skal heve seg fra forrige sesong er heller ikke små, og en seier på Etihad ville vært perfekt for Pardew, som selvfølgelig klør etter å svare på den negative kritikken han har fått det siste året.

 

Skremmende statistikk

Newcastles seriemøter med Manchester City har statistisk sett ikke vært spesielt hyggelige. Våre tretten siste møter med de lyseblå har resultert i elleve tap, to uavgjorte og ingen seire. For å finne vår forrige seier over Manchesterklubben i Premier League må vi helt tilbake til 2005, og vi har aldri vunnet på Etihad Stadium. I tillegg var Newcastle blant fjorårets dårligste bortelag i den engelske toppserien med kun to seire, mens City var ligaens nest beste hjemmelag med 13 seire på eget gress.

 

Manchester City

Citys sesongoppkjøring har, med unntak av tapene mot Bayern München og Arsenal i de to siste kampene, vært vellykket for Pellegrinis lag. The Sky Blues har blant annet slått Milan, Sunderland og et sammensatt lag fra Kina. Ikke overraskende har City dessuten vært aktive på overgangsmarkedet i sommer. Nesten 750 millioner kroner har klubben brukt, og spillerne som er hentet inn heter Jesús Navas, Álvaro Negredo, Stevan Jovetić og Fernandinho. På papiret er laget med andre ord blant verdens aller beste, så gjenstår det å se hvor samspilt det er.

HØYE FORVENTNINGER: Etter flere store signeringer denne sommeren, forventes det gode resultater fra Manuel Pellegrini.

Skal vi tro James Milner er det dessuten til hjemmelagets fordel at kampen spilles på en mandag:

Det er en fordel for oss at kampen spilles på mandag. Vi har hatt mange spillere ute på landslagsoppdrag, og en ekstra hviledag kan forhåpentligvis bidra til at alle er klare og i god form til seriestarten.

Skadesituasjonen

Heller ikke lagenes skadesituasjon taler for Newcastleseier denne mandagen. Sergio Agüero har slitt med skade den siste tiden, men forventes å bli klar. Hvorvidt han starter er imidlertid usikkert. City mangler derfor kun midtstopper Matija Nastasić, som trolig erstattes av Joleon Lescott, mens de svarte og hvite må unnvære både Ryan Taylor og nysignerte Loïc Rémy.

I tillegg er de to som vanligvis utgjør Magpies’ venstreside usikre inn mot kampen. Jonás Gutiérrez, som denne uka har slitt med hamstringen, skal testes tett opp mot oppgjøret, mens Davide Santons hofte gjør det tvilsomt at han kan spille. Dersom Santon ikke blir klar står Paul Dummett igjen som lagets eneste venstreback. Dette skyldes at Massadio Haïdara ennå ikke er tilbake etter den grusomme taklingen han ble utsatt for mot Wigan denne våren. Til tross for Dummetts brukbare prestasjoner i sesongoppkjøringen har flere vært kritiske til å gi han muligheten fra start mot selveste Manchester City. Alan Pardew tviler ikke et sekund på backens nivå, men er enig i at City og Navas kan bli i tøffeste laget:

Davide sliter, og jeg tror han er litt tvilsom til kampen. Jeg ga [Mark] Noble, [Alex] Oxlade-Chamberlain og [Jonjo] Selvey deres debuter i en alder av 16, så jeg har ingen problemer med alder. Når man ser på sesongoppkjøringen han [Paul Dummett] har hatt, så har han satt seg i en god posisjon til å kjempe om spilletid, men City borte kan bli veldig tøft for han ettersom han ennå ikke har debutert for oss.

SMÅSKADET: Davide Santon er en av flere spillere som er usikre til Citykampen.

Hvordan laget vil se ut uten Santon er altså veldig vanskelig å spå. Dersom Gutiérrez blir klar til  kampen er også han et altenativ på backen. Det samme gjelder Yanga Mbiwa, men det krever at Steven Taylor, som måtte stå over gårsdagens treningsøkt grunnet en vond tå, rekker kampen. For enkelhetens skyld er vi godtroende i forhold til Santon når vi tipper lagets startellever.

 

Antatte startellevere

Manchester City: Hart; Clichy, Lescott, Kompany, Zabaleta; Navas, Fernandinho, Touré Silva; Negredo, Džeko

Benk: Pantilimon, Richards, Boyata, Kolarov, Nasri, Milner, García, Rodwell, Barry, Agüero, Jovetić

Newcastle United: Krul; Santon, Yanga-MBiwa, Coloccini, Debuchy; Cabaye, Tioté; Gouffran, Sissoko, Ben Arfa; Cissé

Benk: Elliot, S Taylor, Dummett, Obertan, Anita, Shola Ameobi, Gutiérrez, Marveaux

You must be logged in to post a comment Login