Sikter seg inn på Newcastle

Oppdatert: 02. May 2013

Nigeriansk landslagsspiss sier Newcastle United er hans førstevalg når han bytter klubb til sommeren.

Ifølgje The Journal skal Newcastle United være det foretrukne valget for den nigerianske spissen Brown Ideye, som har vært sterkt linket til Tyneside.

Dynamo Kiev stjernens agent, Hootan Ahmadi, bekreftet overfor The Journal i går kveld at den høyt rangerte 24-åringen går for en overgang til Premier League i sommer. Og at han ønsker seg en sjanse i den berømte svart og hvite Newcastle-drakten.

Swansea City, West Ham United og Stoke skal også være blant klubbene som er interesserte i Ideye, som vil koste rundt £9 milloner

– Det har vært stor interesse fra engelske klubber, men Newcastle ville være Browns foretrukne valg på grunn av en rekke årsaker. De har en god fan-base, og spille en offensiv type fotball. Han har god kjennskap til klubben og Premier League. Brown ville elske å prøve seg på det nivået. Han ønsker å flytte til England, og vi vil se på alle våre alternativer i sommer, sier Ahmadi.

Dynamo Kiev er en av Ukrainas rikeste klubber og trenger ikke å selge noen spillere. Men i tilfellet med Ideye, som har to år igjen av kontrakten sin, skal klubben tillate ham å gå hvis en klubb kommer opp med riktig bud.

Ideye kan spille som ensom spiss, men er mer effektivt som del av et spisspar. Etter en suksessfull tid i hjemlandet Nigeria, der han vant Premier League med Ocean Boys, flyttet han til Sveits og Neuchatal Xamax før han signerte for fransk Sochaux. Nigerianeren flyttet til Kiev for £ 7 millioner for to år siden og bidro sterkt til at laget vant Supercupen.

Men det var hans prestasjoner i årets African Cup of Nations som tiltrakk seg oppmerksomheten til Newcastle og flere engelske klubber. Og Ideye mottok to priser som banens beste i Sør-Afrika.

You must be logged in to post a comment Login