Preview: West Ham (b)

Oppdatert: 03. May 2013

Newcastle tar turen til London i håp om å ta et steg nærmere fornyet Premier League-kontrakt.

Kick-off: lørdag 4. mai klokken 16.00.

Daily Telegraph utestengt
Magpies har vært gjennom en tøff uke etter det ydmykende nederlaget forrige helg da Liverpool banket Pardews menn hele 6-0. Kritikken haglet mot både spillere og manager, og denne uken produserte avisen the Daily Telegraph en artikkel om blant annet sentrale skikkelser som ønsker å forlate den synkende skuta, mistillit til trener og generell uro i Newcastle-leiren. Dette ble naturligvis ikke godt mottatt, og klubben fattet en beslutning om å utestenge avisen inntil videre.

– Det er en krenkelse når noen påstår at en fotballspiller ikke er brydd med situasjonen fordi vedkommende er fra utlandet. Det er latterlig, sa Pardew i forkant av det forestående møtet med hans tidligere arbeidsgiver.

Og om utestengingen av den engelske avisen, sa han følgende: – Jeg har verken vært involvert i innføringen av forbud mot enkeltpersoner eller medier.

Grunn til bekymring
Vertene er inne i en god stim og har tapt kun én av de siste åtte ligakamper på hjemmebane. Dessuten er gamlegutta og tospannet Nolan og Carroll i praktslag. Sistnevnte har fire mål og to målgivende på de siste fem matchene i den engelske toppdivisjonen.

De sorte og hvite får også et gjensyn med Big Sam som har ledet West Ham til fornyet Premier League-kontrakt i sin første sesong i det gjeve selskap etter det forsmedelige nedrykket for to år siden.

Newcastle har på sin side mer enn nok å gripe fatt i når de besøker Boleyn Ground, men håper å snu den negative trenden og ta poeng i London; noe som har vist seg å bli svært så vanskelig for the Geordies. London-komplekset, som det så fint heter.

The Hammers har en forholdsvis god hjemmestatistikk som leser fire tap, fem uavgjort og åtte seire. De fire nederlagene har kommet mot tøff motstand i Arsenal, Liverpool, Everton og Tottenham.

Gjestene må klare seg uten Krul, Santon, Marveaux, Debuchy (suspendert), Ryan Taylor og Vuckic. Haïdara sliter med hamstringen og er høyst usikker, men man håper i det minste å se Coloccini ta plass i midtforsvaret.

For morgendagens verter er det kun Tomkins og McCartney som mangler.

Watch out for:
Andy Carroll – gutten virker ustoppelig om dagen.

Sannsynlig lagoppstilling:
Elliot, Simpson, Coloccini, S. Taylor, Jonas, Ben Arfa, Cabaye, Tioté, Sissoko, Gouffran, Cissé

Dommer:
Phil Dowd

TV:
Kampen kringkastes ikke, men kan sees på nett via TV 2 Sumo.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login