Shelvey siktet av FA

Oppdatert: 08. November 2016

En av sesongens beste spillere, Jonjo Shelvey, risikerer en lang utestengelse fra laget etter å ha blitt siktet av FA for rasistiske kommentarer. 

Det er en episode fra 0-2 tapet mot Wolverhampton i september som skal etterforskes. I det 87. minutt skal Shelvey ha brukt ord som refererte til etnisitet mot en motspiller. Det er i samme minutt som Vernon Anita ble utvist i det som nok var et hett øyeblikk for flere Newcastle-spillere, og Shelvey er da siktet for ‘misconduct’.

Det er et brudd på FA-regelen E3(1) som sier at kommentarer om etnisitet, rase og/eller nasjonalitet er ulovlig, og det er da dette Shelvey blir siktet for. Jonjo har frem til 16. november å svare på siktelsen, men kan altså risikere en lengre suspensjon om siktelsen står.

I 2011 fikk Luis Suarez, da Liverpool-spiller, 8 kampers utestengelse for å ha brukt rasistiske kommentarer mot Patrice Evra. Tidligere i år fikk Burnley-spiss 4 kamper utestengelse for gamle Twitter-kommentarer som ble dømt som rasistiske.

Det er altså noe FA slår hardt ned på i et forsøk på å fjerne rasisme fra fotballen. Shelvey har så langt vært veldig imponerende for Newcastle, og om påstandene stemmer kan vi altså risikere å miste vår beste midtbanespiller i flere kamper i den nærmeste fremtiden – blant annet kvartfinalen mot Hull i ligacupen.

You must be logged in to post a comment Login